Emprenedors

El portal per planificar les obres a casa

Acepto.es obre la seva tercera tanda de finançament després de 5 anys al mercat

Gestiona entre 100 i 160 ofertes de feina
al mes i té registrats 2.500 professionals

Comparar ofertes i contractar un viatge per internet o fer una reserva en un restaurant és una activitat molt habitual però no ho és tant fer servir l'ordinador per planificar les obres i reformes que es fan a casa. Amb tot les mentalitats estan canviant i això ho saben bé a Acepto.es, un portal especialitzat en les reformes de la llar.

En cinc anys al mercat -primer explotant el model de subhastes inverses i després com a plataforma de connexió entre particulars i professionals-, Acepto.es s'ha fet un lloc en el sector i actualment ja disposa d'una bossa de 2.500 professionals de les reformes registrats en el conjunt de l'Estat. “Tenim des d'autònoms fins a petites empreses de fins a deu treballadors”, explica Jorge Ródenas, un dels socis fundadors. Ródenas destaca que la xifra “encara és baixa” i precisament per fer-la créixer l'empresa acaba d'obrir la seva tercera tanda de finançament, amb la qual espera obtenir uns quatre-cents cinquanta mil euros.

“Aquesta nova tanda ens ha de servir per fer un impuls definitiu, consolidar-nos al mercat espanyol i preparar el salt a l'exterior”, explica Ródenas. La recerca de nou capital se centra a Alemanya, on han tancat les dues primeres tandes de finançament i on resideix l'altre soci fundador del portal. “De fet la idea va sorgir ara fa cinc anys de veure que allà començaven a funcionar portals centrats en aquesta activitat”, recorda Ródenas.

Acepto.es gestiona entre 100 i 160 ofertes de feina al mes. Els particulars accedeixen al portal de manera gratuïta, mentre que els professionals s'hi han de registrar per poder comprar aquestes ofertes de feina. “Poden optar per la modalitat de micropagaments i comprar l'accés a contractes concrets o bé el pagament d'una quota mensual”, explica Ródenas.

El principal valor del portal, destaca l'emprenedor, “és oferir una resposta ràpida i amb garanties de professionalitat”. Així Acepto.es garanteix que 20 minuts després del moment en què es penja l'oferta el particular ja pot rebre la trucada de professionals interessats en l'obra: “Fins a un màxim de quatre per projecte perquè tenim demostrat que els particulars s'atabalen si han de comparar entre molts pressupostos.”

Evidentment l'opció de poder comparar pressupostos acaba tenint un efecte d'estalvi però Ródenas destaca: “L'objectiu no és ni de bon tros ser un comparador de preus.” El portal ofereix també l'opció de comparar les valoracions que han fet els particulars que han contractat amb anterioritat aquells professionals i garanteixen que tots disposen d'una assegurança de responsabilitat civil. “I alhora comprovem totes les ofertes de feina que es pengen per tal d'evitar les ofertes fantasma, un dels principals problemes que tenen altres portals competidors.”

Actualment Acepto.es té una plantilla de set persones però Ródenas confia que si es tanca la nova tanda de finançament podran ampliar l'equip comercial. També preveuen fer una campanya publicitària que els permeti arribar a nous usuaris. “La nostra particularitat respecte d'un portal de viatges és que tenim més difícil fidelitzar els usuaris perquè a diferència del que passa amb els viatges la gent no acostuma a fer reformes cada any”, diu l'emprenedor.

Un cop superat aquest pas l'emprenedor preveu iniciar el salt a l'exterior: “Probablement primer a Alemanya, per la proximitat que hi tenim però també estem pensant en mercats com ara França, Àustria, Itàlia i Portugal, i en una segona etapa fer el salt a Sud-Amèrica.” De moment els ingressos del portal es basen en les quotes que paguen els professionals però els socis volen obrir noves portes d'entrada amb acords amb proveïdors del sector: “Però per a això necessitem guanyar més massa crítica.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El portal per planificar les obres a casa

Publicat a