Empreses

Sensors per evitar els butrons

L'empresa Inn promou una innovadora alarma de sensors per fer desistir els lladres d'entrar a robar als habitatges

Inn ha dissenyat una porta que resisteix
els atacs violents sense fer-se malbé
L'equip de sensors
és de fet una versió més econòmica,
per ampliar el mercat

De la suma d'inquietuds n'acostumen a sorgir projectes de marcat perfil innovador, com és el cas d'Inn, empresa del sector de seguretat intel·ligent, però que aplega l'impuls d'emprenedors de Madrid, Navarra i el País Basc, que ha patentat la primera alarma que detecta robatoris abans que passin.

Inn, com explica un dels seus fundadors, Andreu Maldonado, va néixer fa dos anys de la confluència de visions semblants sobre cap on s'hauria d'orientar el negoci de la seguretat. Amb José Miguel Ángel, Txomin Sucunza, de Pamplona i José Luis Zapirain, Maldonado comparteix una editorial que edita una revista sectorial, Revista de Seguridad, en què es publiquen estudis de mercat i articles sobre les novetats que apareixen en el sector de seguretat, i arran d'aquesta preocupació sobre com evoluciona el sector, “vam decidir fer un pas endavant, per dissenyar els productes que considerem més apropiats per al nostre sector, amb un elevat component d'innovació.” Un primer producte que els ha singularitzat ha estat una porta antibutron que és capaç de resistir atacs violents i mecànics -radials, mordasses de pressió, maces d'acer, potes de cabra o trepants- la virtut de la qual
“no és el seu pes, ni la resistència, sinó la seva solidesa, que va acompanyada de la màxima flexibilitat, cosa que impedeix que es deformi”. En aquest sistema, la resistència davant un atac d'un lladre es transfereix a l'entramat metàl·lic, i no pas al pes de l'estructura.

Aquesta patent d'Inn disposa de la certificació d'Aenor. A aquest producte patentat s'hi ha afegit una altra innovació, el sistema Inn.Alarm, en què es pot detectar de manera anticipada l'intent de robatori gràcies a un sistema de sensors trampa situats al tancament de la porta, que generen un senyal d'alarma que en 12 segons transmet a cinc números de telèfon prèviament configurats per l'usuari un sms i una trucada d'avís. Com remarca Maldonado, “la innovació d'un sistema com aquest radica en el fet que anticipa la comunicació d'un intent de robatori, amb la qual cosa pot fer desistir el lladre de l'intent”. Maldonado parla d'una seguretat per capes: “La primera és la de la resistència física; la segona, de la detecció i avís i la tercera, la de la protecció interior.” Aquesta nova oferta en seguretat apareix quan les darreres dades del Ministeri de l'Interior revelen que diàriament es produeixen 344 robatoris amb força a domicilis de tot Espanya, és a dir, 14 robatoris per hora. A l'àrea de Barcelona, l'any 2013 es van registrar 2.248 robatoris, mentre que en els primers sis mesos d'enguany, s'ha arribat als 2.262. Andreu Maldonado pensa que un producte com aquest “respon perfectament al mercat creixent de les portes de seguretat de gamma alta, és evident que cada vegada més gent reacciona quan pateix un robatori”. Afegeix que un sistema com Inn.Alarm pot ser especialment competitiu a Catalunya, “on, si bé hi ha una cultura de porta blindada, s'adquireixen portes que no han passat tests de resistència com la nostra, no estan certificades ni han incorporat sistemes d'alarma electrònics d'una certa sofisticació”. El nou sistema, que també actua contra els intents d'obrir la porta sense forçar-la, a més, pot contribuir a solucionar una de les contradiccions de la llei: si l'atracament d'un domicili es fa sense rebentar la porta, el robatori es considera un furt, i en aquest cas l'asseguradora no rescabala pels béns que han estat robats.

Però Inn també ha desplegat una oferta més econòmica, equips de sensors electrònics de 450 euros, per respondre a la demanda del mercat. Andreu Maldonado està molt satisfet amb el comportament comercial del nou sistema de seguretat, que de fet només es comercialitza des del mes de maig, i que podria dur les vendes finals d'enguany fins als 400.000 euros, segons les seves previsions. El pla de negoci de l'empresa preveu assolir el milió d'euros de facturació l'any 2016. L'empresa, tot i els pocs anys d'activitat, ja ha aconseguit fer les seves primeres incursions als mercats exteriors, a través d'uns seus proveïdors, un fabricant italià que ha estès la tecnologia Inn per altres mercats europeus. En l'evolució de la seva tecnologia de sensors, Inn té previst llançar al mercat, el gener del 2015, un sistema de protecció de les finestres de la llar i ja està treballant en una tecnologia per obrir les portes sense claus, amb l'smartphone.

Si bé és una empresa independent, Inn té un vincle amb Maldonado, empresa familiar que des de fa 35 anys es dedica a la distribució de productes per a la seguretat de llars, comunitats de veïns i empreses, amb una cartera de 3.000 clients d'arreu d'Espanya. L'equip comercial de Maldonado està donant difusió a Inn, que ja té un espai propi a sis botigues, a més de les dues de què ja disposa a Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Sensors per evitar els butrons

Publicat a