Empreses

Diner disponible, en espera de crèdit

Banc Sabadell espera del 2015 una certa revitalització del crèdit, ma non troppo, de l'1%-2%, segons va preveure Josep Oliu, president del Sabadell, en la presentació de resultats de l'entitat, que el 2014 va assolir 371,7 milions d'euros, un 50% més que l'any anterior.

Tot i que ja estem en una tendència de creixement, lleu, des de fa uns quants trimestres, i que el BCE amb les seves LTRO ha adobat el camp del préstec, “cal deixar passar temps, ja que si bé hi ha diner disponible per al crèdit, no hem d'oblidar que partim d'una situació de gran endeutament, tant en empreses com famílies”. Sí, certament, des de l'òptica del preu del diner, ranejant el zero, és un bon moment per obtenir crèdit barat, però encara estem en temps de despalanquejament. Si bé el crèdit es va reactivar durant el quart trimestre, la inversió creditícia bruta, de 121.140,8 milions d'euros, és inferior en un 2,8% a la de l'any anterior.

En els bons resultats del 2014, que supera el consens del mercat i quadra amb el pla estratègic Triple, hi han tingut molt a veure els atípics: la venda del negoci de gestió i recobrament de deutes a Lindorff ha generat 162 milions, als quals cal sumar 80 milions d'un contracte de reassegurança de la cartera de Mediterráneo Vida amb SCOR Global Life.

El banc ha estat especialment actiu en operacions financeres (ROF), que només en el quart trimestre de l'any van generar 464,6 milions. Segons va dir Josep Oliu, “tot el benefici que genera el ROF es destina al sanejament del balanç”. En aquest apartat, el banc va recompondre la seva cartera de deute, en què ja no domina el bo espanyol, que ara suposa un 35% d'un pastís de 21.000 milions, quan fa un any era el 67%.

Val a dir que el resultat obtingut el 2014 s'ha aconseguit després de destinar 2.500 milions a dotacions i provisions. L'entrada d'actius problemàtics es va reduir, trimestre a trimestre.

El banc ha millorat en tots els marges de forma notable: un 24,5% el marge d'interessos; un 20,7% el marge brut, i un 33,3% el marge abans de dotacions. Així mateix, la ràtio de morositat ha millorat 146 punts bàsics en dotze mesos, fins a 12,7%. En el capítol de solvència, amb l'aplicació anticipada de Basilea III, té una ràtio del 12,8%.

En l'apartat immobiliari, Banc Sabadell, a través de Solvia, va aconseguir unes vendes per 2.744 milions d'euros, superant en un 10,3% els objectius que s'havien previst en el pla Triple.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Diner disponible, en espera de crèdit

Publicat a