Empreses

Gas Natural augmenta els beneficis en un any càlid

Gas Natural Fenosa va obtenir un benefici net de 1.462 milions el 2014, un 1,2% més que en l'exercici anterior. El perfil de negoci de la companyia, amb seu a Barcelona, està basat en el bon comportament de l'activitat internacional, molt concretament al mercat llatinoamèrica.

El resultat net inclou les plusvàlues de 252 milions d'euros per la venda de Gas Natural Fenosa Telecomunicacions i per part d'immobilitzat i inversions de 532 milions (dels quals la major part corresponen a les provisions pel deteriorament de la participació en la planta de liqüefacció de Damiata, a Egipte) així com el seu corresponent efecte fiscal.

Per la seva part, l'Ebitda consolidat va arribar als 4.853 milions d'euros, el 0,1% superior al de l'any anterior, “malgrat viure un entorn macroeconòmic, energètic i regulador exigent”, segons fonts de la companyia. A més, com destaca la gasista, l'Ebitda de les activitats internacionals de Gas Natural Fenosa l'any passat va augmentar un 3,7% i va representar el 44,7% del total amb relació al 43,2% del 2013. En total l'impacte regulador sobre l'Ebitda va arribar a 600 milions l'últim exercici.

Augment de dividends.

La companyia presidida per Salvador Gabarró destinarà 909 milions d'euros a dividends (0,908 euros/acció), un 1,2% més que l'any anterior, justament en sintonia amb l'augment del benefici net de l'exercici del 2014.

El 31 de desembre el deute financer net va ser de 16.942 milions d'euros i el nivell d'endeutament es va situar en el 48,5%.

D'altra banda, les inversions materials i intangibles de Gas Natural Fenosa van ser de 1.799 milions d'euros durant l'any, amb un augment del 23,6% respecte a les del 2013. Aquest creixement és degut principalment a la incorporació del vaixell metaner Ribera del Duero adquirit al març, amb un arrendament financer de 177 milions d'euros. Ajustant aquesta quantitat, la resta d'inversions materials i intangibles van créixer l'11,5%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.