Gran angular

El saló de turisme fuig de l'esquema de destinacions i vol experiències

La que havia de ser la 24a edició del Saló Internacional de Turisme de Barcelona (SITC) serà la primera de B-Travel, que tindrà lloc del 17 al 19 d'abril al palau número 8 del recinte firal de Montjuïc. El canvi de nom pretén reflectir millor la renovació conceptual que han dut a terme Fira de Barcelona, que organitza aquesta cita anual, en resposta, segons diuen, a l'evolució del sector. En aquest sentit, B-Travel serà més una mostra de propostes per als diferents segments de viatgers (familiar, gastronòmic, cultural, d'aventura, de compres, especialitzat en el col·lectiu gai, etc.), que no un catàleg de destinacions. Almenys aquesta és la intenció, però Marta Serra, directora del saló, reconeix que l'última paraula la tenen els expositors (uns 200 aquest any). De tal manera que, tot i que els han demanat una visió més basada en les experiències, “aquest any serà de transició”, assegura.

Així, B-Travel s'organitzarà al voltant de cinc grans tendències del sector: B-Happy, viatges en família i amics, escapades romàntiques i de benestar; B-Culture, que agrupa les propostes vinculades a l'art, la història i la cultura; B-Special, sobre el turisme de compres, solidari o de redescobriment de la cultura local; B-Adventure, per als amants dels esports i la natura, i B-Delicious, per a les rutes enològiques i gastronòmiques. “Hem triat l'anglès perquè és l'idioma dels viatgers i perquè volem arribar a nous públics”, va puntualitzar Serra. Entre els nous clients hi ha els més joves. Cal pensar que un 70% dels 27.000 visitants que el saló va tenir el 2014 tenien entre 30 i 50 anys. Coincidint amb el saló també se celebrarà el primer congrés d'estudiants de turisme, que la directora general del ram, Marian Muro, va destacar pel panel de participants (Ferran Adrià i Álex Cruz). També tindrà lloc una trobada de turisme de salut, una de professionals i una que reunirà autors de blocs.

El saló vol elevar la taxa de visitants que decideixen les vacances aquests dies i que ara és del 60%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.