Emprenedors

U!Dance cerca parelles de ball

La firma d'escoles de salsa ultima un pla per créixer amb franquícies

U!Dance va néixer ara fa tot just tres anys creada per quatre joves emprenedors que van veure l'oportunitat de créixer amb una oferta diferenciada dins el sector de les escoles de dansa.

En concret, l'start-up se centra en el ball social -en parella- caribeny, bàsicament salsa. “És un tipus d'activitat que està en auge i que ha crescut molt en els darrers anys, però en canvi, a diferència del que passa amb els gimnasos, per exemple, no ha sorgit cap gran cadena, sinó que segueix sent un sector molt atomitzat”, destaca Roger Gutiérrez, un dels socis fundadors.

L'aposta d'U!Dance ha estat, explica l'emprenedor, “trobar un model de negoci molt basat en la tecnologia que permeti escalar-lo”. I això vol dir, per exemple, aplicar les tecnologies perquè els mateixos alumnes es gestionin la seva assistència als cursos. “Si un dia no poden venir, ells mateixos a través del web o del mòbil poden decidir quan recuperaran aquella classe perduda, per exemple”, explica Gutiérrez.

A més els alumnes ‘fitxen' tot just abans d'entrar a les aules en una pantalla tàctil que hi ha al costat de les portes: “Aquest gest ens permet gestionar tota la informació de les escoles, com ara saber a quines hores ve més gent”, destaca.

En aquests tres primers anys U!Dance ha obert quatre escoles a Barcelona i l'any passat va fer també el salt a Madrid, on hi té dues escoles més. En total la firma té més de 2.500 alumnes.

Ara els emprenedors estan estudiant aplicar el model de franquícies per continuar creixent amb nous centres a altres ciutats i per exportar el seu model a altres països. “Estem tot just en la fase d'estudi però creiem que pot ser la millor via per seguir creixent.”

Tot i així l'start-up també ha protagonitzat una operació de fusió amb una altra escola del sector, New Dance Center, “tot i que aquesta via és més cara”, afirma Gutiérrez. I el format de franquícies, afegeix l'emprenedor, “respon a les sol·licituds que ja ens han fet diferents inversors interessats en aquest temps”.

Per assumir aquests plans la firma acaba de tancar una operació de finançament a través de la plataforma de crowdfunding The Crowd Angel, amb la qual ha aconseguit una injecció de 150.000 euros.

U!Dance té una plantilla de 62 persones, 40 de les quals són professors de ball i la resta treballen als serveis centrals. “Això ens diferencia de la majoria de les start-up de base tecnològica, ja que en el nostre cas hem de disposar d'una plantilla abundant”, destaca Gutiérrez.

Això també ha fet que els emprenedors hagin hagut de canviar alguns dels seus prismes inicials, “perquè realment al principi vam subestimar la gestió dels RH i amb el temps hem entès que aquesta és una tasca essencial per a un negoci com el nostre”, explica l'emprenedor.

Gutiérrez s'estima més no donar encara xifres de facturació tot i que en aquests tres primers anys de vida de l'empresa, explica, els ingressos s'han multiplicat per 2,5 cada exercici. “Fins ara hem estat centrats a definir un model de negoci molt basat en la tecnologia per poder oferir una fórmula diferent dins l'oferta del ball social. I ara hem de fer el pas a rendibilitzar-lo”, explica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.