Economia

Formació

Màsters per a l'Antoni Algueró

El Gremi de la Indústria Gràfica posa en marxa tallers per a professionals en la seva escola de Sant Just Desvern

Seran molt pràctics i busquen acostar els alumnes a les noves formes de treball de l'activitat

El Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya aposta per donar un nou impuls a l'Escola de Formació Professional Antoni Algueró, que té a Sant Just Desvern, al Baix Llobregat. En aquest centre d'ensenyament, on ja s'imparteixen cicles formatius de formació ocupacional i contínua, ha posat en marxa el Barcelona Media College per oferir una sèrie de màsters professionals amb un imminent sentit pràctic. “Tenim problemes per impartir cursos no reglats desvinculats del Ministeri d'Educació i, finalment, hem decidit crear aquest centre integrat totalment a l'escola Antoni Algueró, però que té un caràcter privat”, va explicar a aquest diari Iban Cid, actual president del gremi. Els primers cursos començaran al març i es tracta de tallers d'entre 30 i 150 hores que busquen acostar l'alumne a les noves formes de treball en la indústria gràfica.

El màrqueting en les activitats gràfiques, la programació d'aplicacions de realitat augmentada, la comercialització dels serveis gràfics, el gestor de continguts digitals i el disseny estructural del packaging són algunes matèries que es tractaran en els primers tallers. “Seran cursos de formació contínua en què mirarem d'afegir valor al sector gràfic, que ha passat de ser una activitat industrial a una de serveis”, va assenyalar Cid.

L'escola professional Antoni Algueró està gestionada per la Fundació d'Indústries Gràfiques, que està impulsada pel gremi. El centre d'ensenyament disposa de 8.000 m² que inclouen recursos pedagògics i tècnics distribuïts en tres àrees de treball: preimpressió, impressió i postimpressió. Cada any el centre imparteix més de dos-cents cursos de diferents modalitats i temàtiques, el que representa més de vint mil hores lectives i arribar a prop d'un miler d'alumnes. Des de la seva creació el 1987, pel centre han passat ja uns quaranta mil estudiants.

El sector de la indústria gràfica es caracteritza per estar format per nombroses pimes de caràcter familiar. El gremi té un total de 1.200 empreses associades i el 90% d'aquestes tenen menys de deu treballadors. Catalunya lidera el sector al mercat espanyol, segons les dades del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, que xifra en uns 5.300 milions el valor de la producció en la comunitat i un total de 28.000 professionals.

“Amb la crisi hem perdut al voltant de deu mil treballadors, però el sector s'ha recuperat una mica en els últims anys, encara que hi ha dubtes si aquesta tendència es podrà mantenir aquest exercici”, va assegurar Cid. A banda de les xifres del Ministeri, un informe d'Intergraf, la federació europea del sector, posa en evidència els efectes que ha tingut la crisi en l'activitat de les arts gràfiques europees, que entre el 2007 i el 2012 ha vist reduït el nombre d'empreses de 135.000 a 116.000.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.