Política

Procés sobiranista

Pisarello: “Defensem a mort el referèndum”

Gerardo Pisarello, regidor a l’Ajuntament de Barcelona per Barcelona en Comú i, fins ara, alcalde accidental, ha assegurat aquest dijous que la seva formació política està completament a favor del referèndum independentista. “Defensem a mort el referèndum”, ha sentenciat durant una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio.

Ara bé, al seu entendre, “s’ha d’explicar com es farà. S’ha d’escoltar la gent; també al que discrepa, i hi ha molta gent de l’espai polític al qual jo pertanyo que se sent exclosa”. Segons el regidor barceloní, “un referèndum és una cosa seriosa que s’ha de fer bé. El PP és el principal responsable que això no es pugui fer bé”, però davant aquesta situació “el govern de la Generalitat amb la seva majoria parlamentària ha decidit jugar al solitari”. “El moviment sobiranista no pot excloure gent”, ha dit.

En aquest sentit, ha explicat que considera que hi ha molta gent que voldria votar “i que no se sent interpel·lada per com s’està fent”. Així, Pisarello ha admès que no li agrada com s’estan fent les coses perquè “genera molts dubtes”, i ha dit que participaria a la convocatòria de l’1-O “més com un acte de protesta contra una determinada situació; contra una determinada gent”.

Pel que fa a la cessió de locals electorals per part de l’Ajuntament de Barcelona, ha reiterat que si es garanteix la seguretat dels funcionaris, s’obriran els col·legis electorals: “El que nosaltres no farem serà tensionar de manera innecessària els funcionaris”.

I ha afegit: “Però, de moment no tenim urnes; i per tant hi ha una dificultat. A mi no se m’ha comunicat res. M’encantaria que hi hagi urnes. M’encantaria que es pugui votar. Jo participaria en actes d’aquest tipus”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.