Empreses

TerranovaCNC obrirà un centre logístic a Barcelona el gener

La marca de nutrició canina i felina vol passar de 127 botigues a 275 fins al 2020. El grup preveu lligar entre 15 i 25 milions d’euros de fons d’inversió en diverses rondes de finançament

La companyia catalana TerranovaCNC, especialitzada en l’elaboració i comercialització de nutrició canina i felina que disposa de 127 punts de venda a l’Estat espanyol, treballa amb l’objectiu de poder tenir operatiu un centre logístic d’uns 10.000 metres quadrats a Barcelona a partir del gener vinent. Aquesta obertura accelerarà l’expansió del grup arreu de l’Estat espanyol amb l’objectiu d’arribar a les 275 botigues, entre pròpies i franquícies, l’any 2020. A més, l’empresa està en negociació amb “set fons d’inversió per aconseguir entre 15 i 25 milions d’euros per fer el salt d’altura”, explica Sito Herrera, propietari del grup TerranovaCNC.

El Grup, que té les instal·lacions a Lliçà de Vall i a Parets del Vallès, tot i que va néixer a Palau-solità i Plegamans l’any 1995, està mantenint reunions amb set fons d’inversió. “Alguns d’ells són conservadors, però nosaltres busquem capital que entengui que el nostre model és d’èxit, perquè està basat en la professionalitat, la segmentació i sobretot la proximitat del negoci”, sentencia Sito Herrera, que planteja un concepte innovador de franquícia inspirat en l’emprenedoria i la passió pels animals.

De totes maneres, el propietari de l’empresa vallesana assegura que no acceptaran cap oferta per menys de 15 o 25 milions d’euros. Sito Herrera també confirma que amb l’entrada de capital fresc estaria disposat a no tenir la majoria de les accions. “Em sentiria còmode controlant entre un 20 -25%”, diu. Però el que no està disposat a cedir el CEO és en el model de negoci utilitzat fins ara, que està basat en la proximitat i en què cada professional de la botiga “tingui totes les eines i formació per actuar com un assessor especialitzat en nutrició per a gossos i gats”, afegeix.

Mentrestant, ja s’està treballant a contrarellotge per poder tenir operatiu un centre logístic a l’entorn de la ciutat de Barcelona per accelerar l’expansió. No es descarta que aquesta instal·lació, d’uns 10.000 metres quadrats, es pugui finançar amb la participació d’alguna empresa del sector logístic.

Precisament, amb l’activitat d’aquest centre logístic, amb tecnologia avançada, serà més fàcil el creixement per a aquest grup que disposa de 125 professionals en plantilla, a més dels 250 que formen part de les franquícies. “Volem arribar a les 275 botigues arreu de l’Estat fins al 2020”, diu el director general, que explica que només a Catalunya encara hi camp per córrer fins als 300 punts de venda. A Barcelona ciutat hi ha 18 botigues, però a tota la demarcació ja n’hi ha 84. A més de buscar més establiments en aquesta demarcació s’anirà cap a altres parts de Catalunya, com ara Girona i Lleida. “A Terres de Ponent encara no hi tenim cap establiment”, diu Herrera, que recorda que el pla estratègic de l’empresa contempla l’obertura també de 500 botigues a la resta de l’Estat espanyol, sobretot a Madrid.

El 60% de la facturació, que preveu arribar als 36 milions d’euros enguany, corresponen a la nutrició de gats i gossos. La resta correspon a complements, antiparasitaris i productes OTC (que no requereixen prescripció d’un veterinari).

TERRANOVACNC

Facturació
30 M€
Treballadors
125
Any de fundació
1995
Sito Herrera va posar en marxa l’empresa de nutrició per a gats i gossos l’any 1995. Llavors va apostar per la proximitat, un model de negoci que ara guanya pes.
esperit emprenedor

Iniciatives amb pilots de motos

Sito Herrera, CEO de TerranovaCNC, acaba de crear una nova societat al 50% amb el pilot de motos Jorge Lorenzo, que es diu Sosios 100M. La nova empresa té per objectiu posar en marxa botigues de Terranova sota el paraigua de la nova firma. Ja en tenen dues. Abans d’acabar l’any seran tres més. De la botiga d’Andorra n’és propietari també un altre pilot, Aleix Espargaró.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.