Economia

Un vi de la DO Terra Alta, el més ben puntuat a Girovi

Es tracta del Vallmajor Blanc, garnatxa blanca del 2020, produït al celler cooperatiu Sant Miquel de Batea

Vallmajor Blanc, una garnatxa blanca del 2020 de la DO Terra Alta, produït al celler cooperatiu Sant Miquel de Batea, ha estat el vi més puntuat al XXVI Concurs de Vins i Escumosos de Catalunya Girovi, celebrat dissabte a l’hotel Carlemany de Girona. Uns 60 tastadors van formar part del jurat i van tastar a cegues les més de 300 mostres participants en el concurs per determinar el centenar de vins guardonats amb medalles d’or, argent i bronze en les diferents categories del Girovi 2021 i també la seixantena que es van premiar com a Fulles de Girona (en què només es tenen en compte els vins que es fan a les comarques gironines).

Aquest any, es van premiar amb medalles d’or 45 vins en total, dels quals una vintena eren de les comarques gironines. L’impulsor de Girovi, Agustí Ensesa, destaca que malgrat que aquest any firmes importants com Peralada, Família Torres, Freixenet i Castell del Remei han obtingut bones puntuacions, també ho han fet cellers petits com Rubió de Sòls o Marià Pagès de l’Empordà, i també que un celler nou al concurs, J.L. Díaz-Varela, de Mont-ras, ha guanyat dos guardons, per un vi blanc i un de negre.

Entre les categories, a la de vins blancs es va guardonar amb la medalla Gran Or: Sòls Xarel (2019), Blanc Xarel·lo de roure ecològic, Flor d’Albera (2018) –del Celler Martí Fabra– i Chardonnay Col·lecció (2017). Pel que fa a vins rosats: Puntils rosat (2020) del celler de Garriguella i Rabós, Maset Ritual (2020), Camí d’en Poca Sang (2020) i Duc de Foix Cabernet Rosat (2020). En vins negres criança: Com Gat i Gos selecció (2015), 1780, Secret del Priorat (2018), Emporion (2018), Selecció de Gerisena (2016), Camí de Cormes. I en vins negres reserva: 5 Finques (2017) i Finca Espolla (2017).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.