Societat

col·lectius

Febre maia a Occitània i l'Amèrica Central

Els curiosos es reuneixen a Bugarag per veure si se ‘salva' de la fi del món

Desenes de curiosos (entre els quals místics vestits amb ponxos i roba de tots colors, bromistes disfressats de marcians, comerciants a la recerca de negoci) i, sobretot, periodistes i policies es van aplegar ahir als voltants del puig de Bugarag, de 1.231 metres d'altitud, situat al departament de l'Aude, al Llenguadoc-Rosselló, per veure si, com s'havia dit, aquest era un dels punts del planeta que se salvarien de l'apocalipsi predita pels maies.

El puig de Bugarag, que es deia que seria una espècie d'“arca de Noè”, a causa de la seva forma piramidal, feia uns anys que s'havia convertit en blanc de tota mena de llegendes esotèriques i ahir els curiosos s'hi van apropar. Però en cap cas hi van fer cap les 20.000 persones que s'havia dit. En realitat hi havia més periodistes i policies que místics i temorosos de la fi del món.

A l'altra punta del planeta, al voltant de les piràmides que van aixecar els maies, l'expectació va ser més gran. A Guatemala, per exemple, centenars d'indígenes van celebrar l'Oxlajuj Ak'abal, la nova albada amb la qual es va iniciar la nova era de 5.200 anys, segons el calendari maia. Sobretot va ser una festa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.