Política

estat espanyol

El fiscal general de l’Estat descarta dimitir després de la reprovació del Senat

García Ortiz defensa Dolores Delgado després de la decisió del Suprem

El fiscal general de l’Estat, Álvaro García Ortiz, ha rebutjat aquest dijous dimitir després d’haver estat reprovat dimecres pel Senat, amb majoria del PP. García Ortiz afirma que la cambra alta ha comès un “error de concepció” en considerar-lo “un actor polític”. “El fiscal general de l’Estat no està sotmès al control polític del Senat perquè no és part del govern”, ha explicat García Ortiz en una entrevista a la Cadena Ser, en la qual ha lamentat la “dinàmica” que el PP i altres grups parlamentaris estan utilitzant contra la fiscalia. En aquest punt, Garcia Ortiz s’ha preguntat si amb la seva reprovació en el Senat no s’està convertint aquesta cambra “en un tribunal d’honor” contra un càrrec públic que no és polític i que no es pot defensar d’acusacions, “la majoria incertes i falses”.

Interrogat per si considera una equivocació haver proposat Dolores Delgado com a fiscal de Memòria Democràtica després que el Tribunal Suprem espanyol va tomar el novembre passat ja el seu nomenament com a fiscal togada de l’alt tribunal, García Ortiz ha defensat la seva designació perquè considera que “és la fiscal més preparada” i no ha descartat tornar-la a proposar per ocupar el lloc quan l’expedient torni al punt de partida i a ser avaluat pel Consell Fiscal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.