Política

estats units

A Trump el preocupava que sortissin històries de la seva “vida personal” segons l’exadvocat

L’exlletrat també ha explicat que havia pagat a periodistes que escrivien articles crítics amb l’expresident

L’exadvocat i en altre temps mà dreta de Donald Trump, Michael Cohen, ha confirmat aquest dilluns durant el judici penal que l’expresident enfronta a Nova York que aquest estava preocupat perquè sortissin a la llum històries de la seva vida personal que perjudiquessin la seva carrera a la Casa Blanca de 2016.

“Prepara’t, perquè quan això (la seva candidatura a la presidència) s’anunciï, sortiran moltes dones denunciant casos”, va dir Trump a Cohen, segons el testimoniatge aportat per aquest últim, qui aquest dilluns ha estat citat per la Fiscalia.

A la pregunta de si a Trump li inquietaven aquestes històries, va respondre amb un “Sí” rotund.

El polític republicà s’està enfrontant a un judici penal a Nova York –el primer d’aquest tipus a un expresident estatunidenc– acusat d’una suposada falsificació de documents comptables per a comprar el silenci de l’actriu porno Stormy Daniels i protegir així la seva campanya electoral de 2016.

En aquest sentit, Cohen es reconeix com la persona encarregada d’avançar un pagament de 130.000 dòlars a Daniels per a ocultar la seva suposada història extramatrimonial amb Trump, que després se li reemborsaria amb el concepte fals de ’despeses legals’ de l’Organització Trump, en el que constitueix el nucli del delicte jutjat a Nova York.

L’exadvocat s’ha mostrat molt calmat durant la primera hora de la seva declaració mentre Trump evitava qualsevol contacte visual amb ell i fins i tot ha arribat a tancar els ulls diversos segons.

Cohen també ha explicat com va forjar la seva relació amb Trump a principis de la dècada dels 2000 fins a formar part del seu cercle pròxim realitzant importants transaccions o recorrent factures que ell considerava “injustes”.

“Em sentia com si estigués en el cim del món quan (Trump) deia que jo era fantàstic o genial”, ha dit Cohen.

Trump feia totes les peticions, segons Cohen, en persona perquè l’en altre temps cap de l’Executiu estatunidenc “mai” va tenir una adreça de correu electrònic personal.

“Part” del treball que aquest li encomanava era, d’acord amb el seu relat, també mitjançar i fins i tot “acoquinar” als qui signaven articles amb alguna mena de crítica a l’expresident.

“Si hi havia un article que el molestava, jo també m’encarregava de parlar (amb els periodistes)”, ha detallat sobre el seu treball, que va resumir eminentment a “fer feliç” al presumible candidat republicà en les eleccions presidencials de novembre.

Convertit en un dels principals enemics de Trump en l’actualitat, Cohen ja havia declarat en contra del seu excap durant el judici civil per frau celebrat a Nova York on el va responsabilitzar d’inflar de manera fictícia els seus actius per a obtenir millors condicions de crèdit. Aquest procés va resultar en una multa de 364 milions de dòlars que el magnat està recorrent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.