Empreses

BVentura preveu incrementar d'un 25% la facturació aquest any

L'empresa de la Roca del Vallès té el 12% de la quota de mercat mundial en pistons per a bombes de fre d'automòbils

L'empresa de components mecanitzats d'alta precisió BVentura espera incrementar aquest any la seva facturació de més del 25%, i passar dels 19 milions d'euros registrats al tancament de l'exercici del 2012 als 24,2 milions amb què preveu que tancarà l'exercici en curs, segons les estimacions del seu director general, Ramon Ventura. L'empresa ocupa un total de 165 treballadors a les seves tres plantes de la Roca del Vallès, Houston (Estats Units) i la Xina, i està fortament implantada en el sector de l'automoció.

De fet, és líder mundial en la producció de pistons per a bombes de fre per a automòbils, amb una quota de mercat del 12%, i perspectives de creixement.“Nosaltres estem venent uns 20 milions de pistons l'any, necessaris per a la fabricació de 10 milions d'automòbils, i, si la producció mundial d'automòbils supera els 80 milions, això ens indica que hi ha un llarg recorregut”, explica Ventura. De fet, la companyia treballa per a empreses de la importància de Delphi Automotive i Continental Teves, i el 87% de la producció la fan per encàrrec de només cinc clients que treballen amb les principals marques d'automoció. “El nostre creixement es deriva d'aquesta especialització que nosaltres hem trobat i que requereix un nivell tecnològic bastant alt”, sosté Ramon Ventura, que detalla que els creixements anuals des de l'exercici del 2008 han oscil·lat entre el 15% i el 17%. “No diria que el sector de l'automoció ho està passant malament, ja que les grans companyies tenen bons beneficis, encara que hi hagi marques com ara Renault i Citroën que no funcionin adequadament”, recorda Ventura. “Àsia està estirant molt de la producció que fan les marques europees, i això dóna unes garanties de futur”, diu.

plantes a l'exterior.

En aquest sentit, la importància del mercat asiàtic i especialment l'empenta del xinès va portar la companyia a obrir el maig del 2011 una planta pròpia a la Xina, on treballen 18 persones. Abans, però, ja havien aterrat al mercat nord-americà, amb unes instal·lacions a Houston, que donen feina a 12 persones. “La filosofia d'obrir una planta als Estats Units i una altra a la Xina són totalment diferents”, comenta Ventura. Segons el director general, els problemes de canvi entre el dòlar i l'euro i la importància de no perdre un gran client nord-americà amb qui treballaven des del 2011 els va forçar a implantar-s'hi. En aquest mercat, l'empresa s'ha especialitzat en components per a sistemes d'aire comprimit per als frens dels camions.

contracte vw.

“Ens estàvem convertint en un client car, o sigui que o bé apujàvem els preus o reduíem el nostre marge o ens convertíem en proveïdors locals, i vam triar la tercera opció”, explica Ventura. La companyia té plans de creixement a curt termini per a la seva planta americana i ha aconseguit un projecte relacionat amb el canvi automàtic de Volkswagen que li reportarà 12 milions de dòlars a partir del gener del 2015.

L'obertura al mercat asiàtic és més estratègica, després de comprovar que s'espera poc creixement en el mercat europeu. “A la Xina estem produint exactament el que produïm aquí, i cobrim exclusivament el mercat xinès, tot i que els plans de creixement són molt importants”, diu el màxim directiu. De fet, en aquesta planta, la facturació de l'exercici del 2012 va ser tan sols de 80.000 euros, però les previsions per al del 2013 fan que s'enfili fins al milió i mig d'euros.A banda de l'automoció, BVentura també està present en sectors com l'aeroespacial o el mèdic, que es preveu estratègic.“Ens volem diversificar encara més dins el camp de l'automoció, i ja treballem en sistemes de direcció i d'aire condicionat per a cotxes”, explica Ventura. “A més, som molt coneguts i valorats en el mercat alemany però no volem tancar portes en altres mercats”, explica.

Facturació

19 M€

Treballadors

165

Any de fundació

1971

Entra en el sector mèdic amb el Pectus Up

Encara que el sector de l'automoció concentra el 95% de la producció a BVentura, l'empresa s'està obrint a altres camps, com ara l'aeroespacial i el mèdic, en què han aconseguit ja fites importants. Així, entre els mesos de juliol del 2012 i febrer del 2013, el doctor Carles Bardají, director del servei de cirurgia pediàtrica de l'hospital Parc Taulí de Sabadell, ha intervingut set nens afectats d'una deformitat toràcica anomenada pectus excavatum amb una nova tècnica quirúrgica desenvolupada per Ventura Medical Technologies (VMT), la divisió mèdica de l'empresa vallesana. Aquesta nova tècnica és menys invasiva, ja que consisteix en la col·locació d'un petit dispositiu extern sobre l'estèrnum (una placa d'acer inoxidable quirúrgic) que reposa sota el teixit subcutani, quan amb tècniques anteriors s'havia d'implantar una placa de ferro entre els òrgans vitals (pulmons, cor, etc.) i les costelles. És previst que les proves mèdiques per aprovar aquest sistema acabin a finals del mes d'abril i que la llicència perquè es pugui comercialitzar en el mercat europeu s'obtingui al juliol, segons explica Lourdes Camp, gerent de VMT. L'empresa ha engegat altres projectes amb diversos hospitals catalans i l'ICS.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

BVentura preveu incrementar d'un 25% la facturació aquest any

Publicat a