Societat

La protesta contra les app il·legals altera el servei de taxis a Barcelona

Les accions d'alguns piquets han provocat alguns problemes a l'aeroport del Prat, l'estació de Sants i al centre de la ciutat

Les accions d'alguns piquets han alterat aquest matí el servei de taxi a Barcelona en llocs com l'aeroport del Prat, l'estació de Sants i, en general, al centre de la capital catalana.

Segons fonts de l'Ajuntament de Barcelona i de l'Institut Metropolità del Taxi, alguns piquets que cridaven a fer vaga aquest dimecres contra aplicacions de mòbil per al transport entre particulars, com Uber, han actuat a l'aeroport, a la zona portuària i en diversos punts del centre de la ciutat.

D'altra banda, un grup de seixanta taxis han avançat en marxa lenta des de l'aeroport de Barcelona fins a l'estació de Sants, lo que ha complicat el trànsit a la ciutat, on aquest matí resultava difícil trobar un taxi pel centre.

Al migdia, s'han convocat dues manifestacions a Barcelona, una per les associacions que conformen la Taula Tècnica del Taxi, que ha començat des de la plaça Catalunya i s'ha dirigit a la Plaça Sant Jaume, i una segona convocada per un grup minoritari denominat “L'Elit”, que ha arrencat a l'estació de Sants.

Els convocants de la primera manifestació no han cridat a fer vaga avui, cosa que sí ha fet aquest grup minoritari.

Malgrat les diferents protestes, tot el sector del taxi està en peu de guerra contra plataformes i aplicacions telefòniques per al transport entre particulars, com Uber o Blablacar, que entenen que els fan una competència deslleial.

Les protestes en el sector són a nivell europeu i les imatges de taxistes en peu de guerra i de ciutats buides d'aquest serveis s'han vist en ciutats com París, Londres i Madrid.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.