Economia

escola inclusiva

Un banc de recursos educatius per fomentar l'escola inclusiva

El projecte preveu unir en un web material, consells i fòrums per a professors, pares i alumnes

La idea ha estat premiada en la passada edició de Territoris Solidaris, una iniciativa de BBVA

D'aquí prop d'un any tota persona que vulgui informació sobre recursos educatius relacionats amb l'educació inclusiva i, més concretament amb alumnes amb síndrome de Down, ho podrà fer gràcies a la plataforma web que la Coordinadora Síndrome de Down de Catalunya té en fase de disseny. El projecte per a aquesta novedosa plataforma digital va ser escollit en la passada edició de Territoris Solidaris, una iniciativa de BBVA.

En el cas de la Coordinadora Síndrome de Down haver estat escollits els suposa disposar d'un finançament de 10.000 euros que destinaran a aquest projecte que tot just està en fase de creació. Així ho explica la directora de la Coordinadora Síndrome de Down de Catalunya, Úrsula Reales. “Hem començat a reunir-nos amb els tècnics per dissenyar com ha de ser aquesta plataforma”, assegura Reales, que anuncia que en el nou web hi haurà una part més fixa, amb consells, suggeriments, notes perquè qualsevol persona pugui adaptar el material a les necessitats d'un alumne particular, i un altre apartat amb enllaços de llocs oficials que donin informació sobre educació inclusiva. Per altra banda, també hi haurà un fòrum per intercanviar preguntes i consells, i finalment, en una altra secció es trobarà material adaptat que podran aportar persones que ja hagin treballat amb alumnes amb necessitats. “Si hi ha un professor d'història que ha adaptat la Guerra Civil espanyola, ens serà molt útil”, afegeix Reales.

Nou decret

Per la seva part, la responsable de projectes i programes de la coordinadora, Montserrat Martínez, explica que el banc de recursos arriba en un moment propici ja que és a punt d'entrar en vigor el decret de la Generalitat sobre l'escola inclusiva, i aquest nou marc pot portar molts professionals de l'educació a demanar informació sobre com adaptar els materials per als alumnes que ho necessitin. La coordinadora preveu que el nou web pugui estar operatiu el primer trimestre del curs vinent.

Territoris Solidaris és una iniciativa de BBVA en què els empleats en actiu, jubilats i prejubilats de l'entitat bancària tenen l'oportunitat de proposar i votar els projectes d'entitats sense ànim de lucre d'àmbit estatal que vulguin impulsar. La manera com els treballadors coneixen les entitats socials del seu entorn és molt diversa: implicació familiar, a través de clients de l'oficina o d'amics, entre d'altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.