cultura

José Escorihuela Herrero és l'angelet de la Carxofa de Silla

El jove de 13 anys desenvolupa una gran carrera artística i ha interpretat obres de gran renom sota les batutes de Plácido Domingo, Zubin Mehta i d'altres

  • El jove Escorihuela amb Plácido Domingo. CEDIDA.
  • VÍDEO: Cant de la Sibil·la interpretat per José Escorihuela ara fa un any a la Catedral de València.

Enguany l'angelet de la Carxofa serà interpretat per José Escorihuela Herrero, que com passa cada any, haurà de fer emocionar tota la plaça del Poble, plena de gom a gom i en silenci total, quan refile les notes més intenses i especialment les més agudes del famós motet “Glòria a Déu en les altures” del compositor Rigoberto Cortina. Serà el dimecres 6 d'agost, a la porta de l'església, quan finalitze la processó del Santíssim Crist.

Jose Escorihuela estarà acompanyat pel cor de veus blanques de la Coral Jove, per la Coral Polifònica i per l'Orquestra Simfònica, de la Lírica, que és l'entitat que, des de fa desset anys, té cura perquè aquesta tradició es mantinga al poble. De fet, del si mateix de l'Agrupació Musical han eixit les veus que l'han cantada darrerament: Tània Durán, Anna Gomis, Alba Durán, Anna Aguado, Blanca Escorihuela, Isabel Llàcer i Verònica Llàcer.

Escorihuela ha rebut una sòlida formació musical, perquè s'ha format a l'Escolania de la Reial Basílica de la Mare de Déu dels Desemparats, tot i cursant estudis de cant, piano i trompa, i durant la seua estada ha arribat a ser tiple solista en múltiples concerts, actuant en escenaris com el Palau de la Música, on va brillar en la interpretació de la Tercera Simfonia de Malher.

Cal ressaltar el seu paper de Pastorello en l'òpera Tosca, sota la direcció de Plácido Domingo, al Palau de les Arts Reina Sofia de València. I la seua participació en les òperes:  Carmen (on feu un solo d'escena), Mefistofele, Boris Godunov, La Boheme, Otello, Maror i Turandot.

En novembre de 2012 interpretà en la Catedral de València, com a solista, el cant de la Sibil.la, recuperada després de 500 anys, acompanyat per la Capella de Ministrers.

En maig d'enguany ha cantat com a solista l'Stabat Mater, a la basílica de la Mare de Déu dels Desemparats. I finalment en juny ha participat en l'enregistrament de l'òpera Turandot, amb Andrea Bocceli, dirigits per Zubin Mehta.

En una activitat molt intensa i exitosa per a la seua edat, ha actuat en la Coral de l'Associació d'Amics de Cristòfol Aguado de Picassent, en el Cor de la Generalitat Valenciana, l'Orfeó Navarro Reverter, l'Escolania del Misteri d'Elx, l'Escolania Coral Veus Juntes de Quart de Poblet, la Coral Infantil Juan Bautista Comes, Pequeños Cantores de València, Coral Catedralícia de València, Coral de l'Escolania de Cuenca, Coral Saint Marc “Los chicos del coro”, Orquestra de València, Orquestra de la Comunitat Valenciana, Orquestra i Schola Cantorum Laetentur.

Un dels trets a destacar en José Escorihuela, és el seu treball responsable i la disciplina que imprimeix en ell, posant molta il·lusió, entusiasme i estudi. I el resultat, una atapeïda trajectòria musical que l'ha portat, a tant curta edat, a ser dirigit, entre altres, per Enrique García Asensio, Zubin Mehta, Lorin Maazel, Omer Meir Wellber, Plàcido Domingo, Riccardo Chailly, Yaron Traub, Rafael Frümbech de Burgos, Nicolas Porte, Nicola Luisotti, Fernando Bonete, Maria José Llopis, Antonio Piro, Juan Salvador Llácer, Francisco Javier González Valero, Juan Bautista Soria, Victor Soria, Pablo Sánchez Torrella, Carles Magraner, Francesc Gamon i Manuel Galduf.

Amb aquesta impressionant carrera, d'aquest jove de 13 anys, mig siller i mig picassenter, el cant de la Carxofa d'enguany promet ser molt interessant i un gran èxit, que és el que li desitgem tota l'Agrupació Musical La Lírica. Sense cap dubte, la felicitació la farem arribar als seus iaios sillers, José L. Escorihuela i Irene Selma “Gavara”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.