Economia

Municipal

Terrassa impulsa negocis socials

Demana 2,3 milions als fons europeus per fer el projecte Textilce amb entitats, universitats i empreses

Es reciclaran residus tèxtils per crear nou material i oportunitats laborals

L'Ajuntament de Terrassa vol liderar un projecte de l'anomenada economia circular entorn del sector tèxtil per aprofitar els retalls i els residus de les empreses amb l'objectiu de crear nous productes, desenvolupar noves línies d'investigació i generar noves oportunitats laborals, algunes de les quals amb finalitats socials aprofitant l'experiència d'empreses del municipi que ja treballen en aquest àmbit i amb persones amb discapacitat. La iniciativa s'ha batejat amb el nom de Terrassa Experience on Textil Innovation Linked to Circular Economy (Textilce) i per tirar-la endavant el ple va aprovar sol·licitar presentar-se als Fons Europeus de Desenvolupament Regional (Feder) dins el marc de la iniciativa Urban Innovate Actions (UIA), que permet a les ciutats presentar-se amb algun projecte que estigui vinculat a algun d'aquests quatre àmbits: l'economia circular, la mobilitat urbana, la integració d'immigrants i la de refugiats.

En total el consistori demana la subvenció del 80% del cost del projecte, és a dir, gairebé 2,4 milions, mentre que l'altre 20% el cofinançaran la resta d'actors participants: el laboratori tecnològic Leitat, la fundació social Fupar i Teixidors, l'empresa de disseny Colometa, l'Agrupació d'Empreses Innovadores (AEI) Tèxtils, la Cambra de Comerç de Terrassa, l'Escola Superior de Comerç i Distribució (Escodi), l'Institut d'Investigació Tèxtil i Cooperacio Industrial de Terrassa (Intexter) de la UPC, el clúster de moda Modacc i la Fundació Privada per a la Innovació Tèxtil (Fitex).

LA DATA

14.4.2017
Dia límit
per presentar la sol·licitud de la subvenció; l'aprovació dels projectes se sabrà al novembre.

Nou ús als residus i marca pròpia

El projecte Textilce preveu la creació d'un centre públic i privat que liderarà el consistori i marcarà les pautes de la resta d'actuacions, que passen pel reforç dels models de negocis amb finalitats socials que donin feina a col·lectius vulnerables com ja fan algunes de les entitats vinculades; l'impuls d'R+D+I per recuperar els residus tèxtils, i d'altres per crear nous teixits aprofitant els sistemes de recollida que ja funcionen al municipi com els contenidors de Roba Amiga. Per acabar es vol posar en funcionament un sistema de lloguer i reutilització de roba, en una primera fase amb un servei gratuït de préstec de roba usada i, posteriorment, oferint lloguer de roba de nadons a canvi d'una tarifa mensual, però també creant una marca pròpia a partir dels nous dissenys de teixits que s'hagin creat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.