La Borsa
Més valors

Borsa

Correcció o canvi de tendència?

La borsa nord-americana ha protagonitzat un ‘rally’ alcista que s’ha allargat durant gairebé una dècada. Però les caigudes dels últims dies han posat els inversors en alerta.

Les borses tanquen un any brillant

Les bones dades macroeconòmiques i empresarials animen els inversors, i factors polítics com l’efecte Trump o la caiguda dels populismes a Europa catalitzen les pujades.

A la borsa a buscar finançament

Les empreses intenten treure profit de l’interès dels inversors per la renda variable espanyola i converteixen el 2017 en un any rècord pel nombre de debuts al parquet.

Inversors a la caça del valor

Companyies que cotitzin barates, amb un negoci fàcil d’entendre i que estiguin ben gestionades. Aquestes són les troballes que busca el ‘value investing’, que ofereix grans rendibilitats a llarg termini.

Els inversors estrangers, en ‘stand-by’

La incertesa política al voltant de què passarà a Catalunya després de l’1-O ha motivat que molts es decantin per recollir beneficis en espera de com evolucionen els esdeveniments.

Renda fixa, la propera bombolla?

Uns tipus d’interès històricament baixos i un excés de liquiditat en els mercats ha portat els preus dels bons a nivells alts. La previsible normalització de la política monetària pot provocar un daltabaix.

Tot esperant les decisions de Draghi

La determinació de la política monetària en els darrers anys fa que inversors i analistes analitzin cada moviment dels bancs centrals per endevinar una possible i temuda retirada d’estímuls.

Luis Megías
CEO de BBVA Asset Management

“Preveiem que a Europa es mantindran els tipus baixos bastant temps”

Els fons d’inversió viuen un moment dolç i les dades indiquen que la gestora de BBVA és una de les que més ho noten. El seu CEO fa balanç dels últims bons mesos de l’entitat, que a Catalunya...

Un semestre positiu, sense pal·liatius

La disminució de riscos polítics, les bones dades macroeconòmiques i empresarials i les expectatives de pujada de tipus animen les borses mundials, especialment el mercat espanyol.

Sense amenaces a l’horitzó

Els inversors estaran especialment pendents de les dades d’inflació i de les paraules dels presidents dels bancs centrals

JAUME PUIG
DIRECTOR GENERAL DE GVC GAESCO GESTIÓN

“El mercat es fa immune als riscos polítics”

Després d'haver viscut un primer semestre difícil el 2016 amb la caiguda del cru i el sí al Brexit, les borses europees van fer un gir i fa mesos que van a l'alça. El director general de GVC Gaesco...

El sector bancari recupera el to

A finals de juny de l'any passat acumulava una baixada del 30% i, des de llavors, s'ha recuperat gairebé un 60%. L'evolució de l'índex sectorial dels bancs fa palès com ha canviat el sentiment dels inversors envers el sector.

InbestMe, el ‘robo-advisor'català

La nova firma aposta per l'automatització en la gestió de carteres, tot i que manté una certa personalització

L'inversor esdevé activista

La inversió responsable ha generat un interès creixent en els darrers anys entre accionistes cada cop més preocupats per criteris socials i ambientals, així com per minimitzar-ne el risc.

Trump: de la por a l’entusiasme

Tot i els temors inicials, els mercats reben el nou president dels EUA amb alces importants per la seva aposta per la desregulació i els estímuls fiscals. Però s’albiren incerteses a mitjà termini.

Quinze anys d'euro: política sense instruments polítics

“Fragilitat”, “riscos”, “anys tortuosos”, “fracàs”, són alguns dels termes utilitzats als mitjans en les darreres setmanes, en comentar els primers quinze anys, no de l'euro, que almenys...

Aprenent a gestionar les sorpreses

Un darrer mes optimista ajuda a maquillar el comportament de les borses en un any que va començar amb mal peu i que ha inclòs esdeveniments i incerteses en el terreny polític.

La mirada posada en les urnes

Els inversors continuaran molt pendents de les cites electorals, especialment en el cas d'Europa

JOSÉ POLO I FRANCISCO LÓPEZ
INVERSORS I AUTORS DEL LLIBRE ‘30 ACCIONES PARA INVERTIR EN BOLSA EN 2017'

“La borsa estarà positiva fins a mitjans de 2017”

Molt sovint es té una imatge de la borsa com una cosa per a professionals, però aquests dos inversors estan convençuts que no és així. I el seu llibre vol ser un reflex d'aquesta idea.Per què és...

Juan Carlos Ureta a l'oficina central de Renta 4 a Barcelona, inaugurada recentment.  Foto:JUANMA RAMOS
JUAN CARLOS URETA
PRESIDENT DE RENTA 4

“A l'inversor el mou participar en l'economia”

Si els serveix als anglesos o als nord-americans, per què no a nosaltres? Amb aquesta premissa, Renta 4 intenta convèncer catalans i espanyols que hi ha una altra manera d'estalviar, de la qual en poden...