Política

Procés sobiranista

Sabater: “Que el referèndum sigui vinculant depèn bàsicament dels ciutadans”

L’alcaldessa de Badalona considera que bona part de la feina del Consell per a la Transició Nacional ha quedat diluïda per la postura de Madrid

Dolors Sabater, alcaldessa de Badalona, s’ha mostrat aquest dilluns convençuda que el referèndum sobiranista serà vinculant si els ciutadans de Catalunya així ho volen. Des de Capgirem Badalona, “sempre hem reclamat aquest referèndum com un referèndum amb garanties, efectiu i vinculant [...] Que sigui vinculant depèn bàsicament de la pròpia població que l’ha reclamat, depèn dels ciutadans”, ha assegurat en una entrevista a Els Matins de TV3.

Per Sabater, un dels problemes és que bona part de la feina del Consell per a la Transició Nacional ha quedat diluïda per la postura de Madrid. “L’Estat ha provocat que el debat sigui només si el referèndum es pot celebrar o no”. I ha afegit: “El PP ens té acostumats a la judicialització extrema de la justícia, ens té sotmesos a la perversió de la democràcia”.

Segons ha afirmat l’alcaldessa de Badalona, “la força d’aquesta reivindicació parteix del poble i és una força que potser espanta”. “És la valentia del carrer -ha continuat- que ha estat capaç de posar en l’agenda política del país la reivindicació sobiranista”.

Dolors Sabater ha explicat també que dissabte tenia un compromís familiar ineludible i per això no va poder assistir a l’acte convocat per l’Associació de Municipis Independentistes (AMI) en què van participar representants de més de 500 consistoris catalans per donar un suport explícit al govern en la celebració del referèndum de l’1 d’octubre. “Ningú pot dubtar que l’Ajuntament de Badalona està al costat de la democràcia, totalment a favor del dret a decidir dels ciutadans”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.