Empreses

La marca de polos Batech trasllada la seu a Barcelona

L’empresa de moda nascuda al Vallès, basada en el concepte 100% fet a Catalunya, ja pensa en el mercat exterior

Tots els processos industrials de la firma de moda es fan al Vallès

L’empresa de moda masculina Batech, nascuda fa cinc anys a Cerdanyola del Vallès i que confecciona col·leccions de polos amb teixit tècnic d’alta qualitat, trasllada la seu a Barcelona a partir de setembre. A la mateixa instal·lació, l’empresa de 100% fet a Catalunya també hi obrirà una botiga i un showroom.

Aquest serà el segon establiment físic després d’obrir el primer a Tarragona ara fa un any. “Amb aquests dos establiments i els 30 punts de venda multimarca, des de Barcelona, ja començarem a pensar com destinar el nostre producte als mercats internacionals”, explica Santi Simon, un dels socis de l’empresa, que factura prop de mig milió d’euros. L’enginyer industrial i MBA diu que durant el primer any de vida de l’empresa el canal de distribució era internet i els punts de venda multimarca que, poc a poc, han anat fent la taca més grossa per tot Catalunya. En un any d’obertura de la botiga de Tarragona, “la informació obtinguda del client ha estat molt gran”. Gràcies a aquesta experiència ara saben que els polos de Batech, que costen entre 74 i 82 euros, tenen molta acceptació entre “les persones d’un cert poder adquisitiu, de professionals liberals i també allò que li importa al turisme, que és una roba de qualitat”, explica Santi Simon. De fet, el directiu afirma que el turista belga, holandès, alemany, italià o suís són els que més s’interessen per aquest disseny. Per això, en un o dos anys “ja començarem a preparar les nostres creacions per a aquells mercats”, tot i que el soci de la firma vallesana insisteix a dir que “és important créixer però ho és més encara consolidar-se”. Tot i així, la firma no descarta “tan aviat com sigui possible” poder posar en marxa un establiment a les comarques gironines.

Fundada el 2012, Batech celebra el primer lustre amb vocació de ser una empresa arrelada a Catalunya. Creada entre Castellar del Vallès i Terrassa, fonamenta el seu concepte de 100% fet a Catalunya en tots els seus processos industrials. El teixit es fa a Sant Vicenç de Castellet; els acabats i el color, a Sant Quirze del Vallès; els botons provenen de Santa Perpètua de Mogoda, i les etiquetes i el packaging, de Castellar.

Batech, que en el màrqueting usa el nom de Barcelona i l’expressió Made in Catalonia, no se centra només en el polo d’estiu. També disposa de la línia de polos d’hivern, amb màniga llarga i una mica més gruixuts, “ideals per portar amb americana”, diu Simon. Però la gran novetat és que d’aquí a pocs mesos posarà en marxa un jersei i una dessuadora.

Batech disposa d’una àmplia gamma de colors, que creix a cada nova col·lecció, “pensades perquè les peces siguin sempre molt transpirables, que s’assequin amb molta més rapidesa que un teixit convencional, que protegeixi dels rajos ultraviolats i que no calgui planxar”, explica Santi Simón, que va iniciar l’empresa conjuntament amb un altre soci, Lluís Latorre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.