Empreses

Ilerda Serveis es fa més gran per l’expansió cap a Tarragona

La firma de distribució de productes de neteja augmenta les vendes un 20% gràcies al sector industrial i carni

L’empresa familiar lleidatana Ilerda Serveis, dedicada a la distribució de productes de neteja, preveu un creixement entorn del 20% enguany gràcies a l’expansió cap a les comarques de Tarragona i per l’entrada al sector industrial i alimentari. L’empresa, que l’any vinent complirà 30 anys, treballa amb la previsió de situar-se per sobre els 3,8 milions de facturació.

Ilerda Serveis, especialitzada en la distribució de serveis de neteja professional, és la primera empresa de les Terres de Lleida i de les comarques tarragonines i sisena de Catalunya. “Basem el creixement en l’expansió fora de la demarcació de Lleida, fins a 300 quilòmetres, i en l’entrada en el sector carni i cerveser”, explica Marc Cerón, vicepresident del grup Ilerda Serveis. Gràcies a aquestes dues línies d’expansió, la firma, que dona feina a 21 treballadors, supera un creixement de vendes de dos dígits els darrers anys. Concretament, “enguany creixerem a tocar d’un 20%”, assegura Marc Cerón, un home inquiet amant del risc i que, entre altres dedicacions, és patró de iot i pilot privat d’avió. Per poder assumir aquest creixement, l’empresa de caràcter familiar va adquirir el 2016 la nau del costat de la seva seu al polígon industrial Els Frares de la ciutat de Lleida. La seva compra va suposar una inversió d’uns 300.000 euros, 100.000 dels quals destinats a l’adequació de la planta. “La nostra filosofia és reinvertir constantment els beneficis”, sentencia el gerent, així com “prendre riscos quan hi ha oportunitats i ajustar els marges comercials quan arriba una crisi”. Aquesta estratègia de creixement explicaria que malgrat els deu anys de recessió viscuda a l’Estat espanyol l’empresa lleidatana no ha minvat la seva facturació en cap dels seus exercicis.

L’afany de seguir creixent és una constant d’aquesta empresa de les Terres de Ponent i encara més després de perdre l’any passat un client molt important a l’aeroport del Prat que suposava el 5% de la facturació.

Ilerda Serveis és un proveïdor global de productes per a la neteja, des d’escuradents fins màquines de neteja industrial. Marc Cerón, un home polifacètic i actiu, molt implicat en el teixit associatiu de Lleida, forma part de la Cambra de Comerç, de Pimec i de Fòrum Empresa. Li agrada molt explicar l’evolució del concepte d’higiene amb el temps. Considera que la neteja abans era una necessitat, mentre que ara és una preocupació. A tall d’exemple, la firma té més d’una vintena de referències de paper de WC, com a fet curiós. Malgrat això, Cerón diu que l’Estat espanyol es troba 15 anys per darrere d’Europa.

ILERDA SERVEIS

Facturació
3,8 M€
Treballadors
21
Any de fundació
1988
L’empresa la va fundar l’actual president, Fulgenci Cerón, que era l’home de l’empresa de sabons Camp a Lleida. Concretament n’era el seu responsable comercial. Ara, Ilerda Serveis és un proveïdor global de productes de neteja.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.