Economia

Alimentaria tanca amb èxit una edició de gran assistència

Estimen l’impacte econòmic en 200 milions d’euros

Fira de Barcelona creu encertada la celebració conjunta

Èxit en l’edició d’enguany del saló Alimentaria, que s’ha dut a terme per primera vegada de forma conjunta amb l’Hostelco i que ahir va tancar portes amb els objectius acomplerts. A falta de conèixer les dades definitives, els organitzadors estaven pràcticament segurs que s’havia assolit la xifra de 150.000 visitants, dels quals el 30% eren internacionals, de 156 estats diferents. A més, l’impacte econòmic estimat voreja els 200 milions d’euros, deien.

Fira de Barcelona, organitzadora de l’esdeveniment, va destacar que “els excel·lents resultats en les principals magnituds i les sinergies obtingudes avalen l’encert del model de cocelebració d’aquests dos salons”.

El president de Fira i d’Alimentaria, Josep Lluís Bonet, va insistir que la simultaneïtat dels dos salons ha fet que es pogués oferir “una gran plataforma de negoci i cotreball per als professionals de sectors tan importants per a l’economia espanyola”.

Pel director general d’Alimentaria Exhibitions, J. Antoni Valls, “la intensa dinàmica viscuda durant aquesta edició reforça el posicionament de l’esdeveniment com a partner estratègic del sector en el seu imparable procés d’internacionalització”. Segons Valls, “aquesta Alimentaria ha estat testimoni de les principals innovacions de la indústria i ha constatat l’ambient d’optimisme que respira el sector”. Per la seva banda, el president d’Hostelco, Rafael Olmos, va valorar que “aquesta nova plataforma comuna reforçarà el creixement d’un sector de l’equipament per a l’hostaleria, la restauració i les col·lectivitats ja plenament recuperat i consolidarà la internacionalització d’aquesta indústria”.

A més de l’activitat empresarial i de les presentacions d’innovació de producte, The Hostelco Experience i The Alimentaria Experience han reunit un total de 35 de xefs i 45 estrelles Michelin, i per Vinorum Think, Cocktail Art, Olive Oil Bar, The Hostelco Live Hotel i The Hostelco Coffee Area han passat els principals experts internacionals en vins, destil·lats, olis i cafè, respectivament.

És previst que la pròxima edició del saló sigui del 20 al 23 d’abril del 2020.

LA XIFRA

11.000
trobades i reunions
s’han fet en l’edició que ahir es va cloure dels salons Alimentaria i Hostelco.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.