Societat

Xabier Sanvicente

Fundador de Linke

“El núvol permet innovar i reduir costos”

Linke, empresa de base tecnològica, s’ha especialitzat en el desenvolupament d’entorns ‘cloud’ empresarials des de la tecnologia SAP; actualment és Premier Consulting Partner d’Amazon Web Services (AWS), el nivell de soci consultor preferent més alt que s’atorga

L’empresa es crea el 2010 amb un grup d’especialistes en enginyeria.
La vam crear dues persones que veníem del món de la consultoria especialitzada en SAP amb la idea de crear una empresa focalitzada en la cultura que tenien les start-up, més fresques, menys rígides.
“Sabem molt del que sabem”, ha dit.
Sí, en comptes d’intentar ser generalistes vam optar per ser especialistes en tecnologia SAP, en la part més tècnica de la tecnologia. El 2012 hi va haver un canvi i la tecnologia SAP va poder ser executada al cloud i això va permetre afinar més l’especialització.
Tot es basa en la connexió al núvol?
Ajudem les empreses a tenir la mínima dependència possible d’un dispositiu físic com un portàtil o un servidor. Ens hem especialitzat a crear aplicacions al cloud, on hi ha un tercer proveïdor que és Amazon que s’encarrega s’assegurar que les aplicacions s’executen correctament i que estan sempre disponibles per a l’usuari estigui on estigui.
Treballar al núvol redueix costos?
En ser pioners en el procés hem mostrat a les empreses els avantatges entre els quals hi ha la reducció de costos. El cloud té una filosofia de pagament per ús i té flexibilitat quant a la capacitat que pots utilitzar. Pagues pel que necessites quan no ho necessites.
No és el mateix estar al núvol que formar-ne part?
En un principi les empreses veuen el cloud un lloc per posar els sistemes corporatius, un lloc d’allotjament, però obre un paraigua d’accions impressionant. Formant part del cloud, sent cloud friendly es pot aportar accés a les noves tecnologies.
La innovació en una empresa d’aquest sector és essencial?
En l’àmbit en què ens movem si no innoves constantment no sobrevius. I el canvi també vol dir fallar. Per canviar i evolucionar has de fallar. Precisament el que ens aporta el cloud és la possibilitat d’experimentar.
Han estat distingits Premier Consulting Partner d’AWS. Què implica?
Amazon Web Services és una realitat global. És present als cinc continents i és lider a tots ells. Això implica, a més de reconeixement tecnològic, obrir nous mercats. Ara ja cobrim Europa des de Madrid o Barcelona. Els propers anys obrirem oficines als Emirats Àrabs i també a la costa oest dels Estats Units.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.