Educació

Es desencallen els dos centres educatius més esperats de les Terres de l'Ebre

Aprovats el CEIP Sant Llàtzer i el centre de tecnificació d'Amposta

El nou CEIP Sant Llàtzer tindrà dues línies, des de P3 fins a sisè, amb un total de 18 grups i 450 alumnes. La directora dels serveis territorials d'Educació, Marian Rojas, va negar ahir que l'aprovació de les obres tinga res a veure amb l'advertiment que divendres va fer l'alcalde de Tortosa. En concret, Ferran Bel va afirmar que l'Ajuntament no admetria ni més excuses ni més retards en l'inici de les obres, cinc anys després de la cessió dels terrenys.

Rojas va evitar polemitzar amb l'alcalde, però va revelar que Bel sabia des de feia uns 15 dies que el projecte rebria el llum verd en una comissió tècnica del 17 de febrer, i que la Generalitat tenia previst aprovar-lo ahir mateix. Però Rojas va afirmar que entenia el neguit per un projecte que ha hagut de superar «molts entrebancs». El més greu va ser el caràcter inundable dels terrenys per la seua proximitat al barranc de la Llet, que ha obligat el govern a modificar el projecte del col·legi, acabat el gener del 2008. Això també ha encarit les obres fins als 7,4 milions d'euros, ja que una escola de les mateixes característiques acostuma a costar entre quatre i cinc milions. De fet, la directora d'Educació va dir que caldrà construir el CEIP sobre una plataforma de tres metres d'altura, però va destacar que el projecte final és «excel·lent». Finalment, Rojas també va advertir que l'Ajuntament encara ha de garantir la retirada d'una línia elèctrica que travessa els terrenys, a més del projecte d'urbanització del solar.

D'altra banda, la Generalitat també va aprovar el centre de tecnificació d'Amposta, que a partir del curs 2011/2012 tindrà dues línies d'ESO, batxillerat i cicles formatius. El centre significa l'ampliació dels estudis que fins ara s'imparteixen a l'IES Montsià, i podrà rebre 380 alumnes que vulguen compatibilitzar la seua formació acadèmica amb el rem, l'esgrima, l'handbol i els esports de natura. Costarà 5,7 milions.

Nous instituts a Calafell i Roda

m.c

El govern va aprovar ahir la construcció de dos centres educatius al Camp de Tarragona i l'ampliació d'un altre. En concret, es desencalla la construcció de l'institut de Segur de Calafell i es podran iniciar les obres d'un centre que en aquests moments funciona amb aules prefabricades i que enguany té matriculats uns 250 alumnes de primer, segon i tercer d'ESO. Al nou centre hi haurà quatre línies d'educació secundària obligatòria i s'hi invertiran uns set milions d'euros. També ahir es va aprovar la partida per al nou IES de Roda de Berà, que aquest curs ha començat de manera provisional amb dos grups de primer d'ESO. El primer institut del municipi esta situat provisionalment al costat del CEIP Salvador Espriu i els alumnes fan classe en mòduls prefabricats en espera de traslladar-se a l'edifici definitiu, a la zona del Francaset.

El govern va aprovar ahir l'ampliació a quatre línies d'ESO i tres de batxillerat de l'IES Mar de la Frau de Cambrils, en el qual s'invertiran prop de tres milions d'euros. El centre es va inaugurar l'abril del 2007, però s'ha d'ampliar per donar resposta a la demanda de la zona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.