Empreses

Setesca s’impulsa a través de tecnologia, estratègia i talent

A través d’eines digitals, la consultora TIC dissenya transformacions profundes en la gestió de les companyies Ofereix solucions reals basades en l’experiència professional i docent

Fa deu anys que Jordi Damià va fundar la consultora TIC Setesca, amb seu a Barcelona, que oferix solucions en projectes i consultoria, serveis externalitzats, headhunting i recruiting i formació. Damià sap del que parla, tant des del punt de vista teòric com pràctic, perquè en el seu dia a dia combina el món empresarial i l’acadèmic. Com assegura: “Estic immers en l’economia real.”

L’empresa la van fundar dos socis que havien estat treballant com a directors d’informàtica en diverses companyies. Concretament, Damià va desenvolupar aquesta tasca a Fira de Barcelona, Panrico, Renta Corporación, Winterthur i Agfa, entre d’altres, a més d’ocupar els càrrecs de director general a la Universitat de Barcelona i Novelec, un dels majors distribuïdors de material elèctric a l’Estat espanyol. A hores d’ara, el fundador de Setesca és docent a la Universitat de Barcelona, la Pompeu Fabra i la Politècnica, a les escoles de negoci EAE i EADA, i dirigeix els màsters Digital Business a l’escola de negocis internacional Zigurat i Informació Digital a Three Points, del Grup Planeta.

Amb el seu soci –a qui Damià va comprar la seva participació ara fa dos anys, quan es va decidir retirar del negoci–, van detectar que hi havia una falta de professionals amb experiència real en el mercat, capaços d’ajudar a trobar i implementar les millors solucions informàtiques a les empreses. “De seguida vam veure que era molt apreciada aquesta aproximació realista a l’hora de fer projectes”, comenta.

Els tres primers anys van ser complicats. “Vam veure que només faríem camí si començàvem a vendre de veritat, i això volia dir agafar el telèfon, trucar a potencials clients i guanyar-nos la seva confiança.” Paral·lelament, els van arribar oportunitats de part d’algunes amistats professionals, i van començar a proporcionar serveis a asseguradores i a fer planificació de sistemes per a empreses com Planeta i Gallina Blanca. Setesca ja s’encaminava al creixement i la crisi el va acabar d’impulsar, “perquè les empreses van començar a externalitzar els serveis informàtics”.

Sous i marges.

Tècnics ben pagats i un marge del 20% donen com a resultat un cost correcte per als clients. Aquest model ha estat el que ha propiciat el creixement gradual de Setesca, que es va disparar el 2015, quan decidir aliar-se amb un grup empresarial de Madrid, dedicat a l’externalització de recursos per a altres consultores. “Ells ens necessitaven per arribar al client final i a nosaltres ens anava bé disposar de la seva capacitat per contractar grans volums de persones. Compartim recursos, equips, clients i marge, i treballem molt bé així.” Com a grup arriben als 800 treballadors i tenen al voltant de 150 clients.

I gairebé paral·lelament van arribar les oportunitats d’internacionalització. “Una empresa per a la qual treballàvem es va obrir al mercat exterior i ens va demanar que l’acompanyéssim en aquest nou projecte. D’altra banda, un alumne meu d’un màster, que volia implementar el nostre model de negoci al seu país, ens va demanar acompanyament, i ara treballem amb ell a Medellín.”

SETESCA

Facturació
15 M€
Treballadors
200
Any de fundació
2007
Setesca té oficines a Barcelona, Madrid, Palma, Londres i Medellín. Aviat n’inauguraran una altra a l’Orient Mitjà, i actualment tantegen el mercat holandès.
captació

A la recerca de perfils digitals

“Els nostres clients ens van començar a demanar professionals per incorporar-los a les seves companyies, i així va néixer Setesca Talent”, l’octubre del 2016, amb un equip de reclutadors dedicat exclusivament a cercar i captar talent en el mercat. “Es busquen diferents tipus de professionals, però el 85% de les peticions corresponen a perfils digitals”, explica Damià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.