Empreses

Ocine projecta tres cinemes el 2019, un dels quals a Bordeus

L’exhibidora de cine que compleix 75 anys reforçarà la plantilla amb una quarantena de treballadors el proper any Amb els 4,5 milions d’espectadors preveu facturar 4 milions més

L’empresa Ocine posarà en marxa, l’any vinent, tres nous complexos, amb diverses sales de cinema a Bordeus, Castelló de la Plana i Alcorcón. Amb aquest increment, l’empresa familiar exhibidora passarà a tenir l’administració de 22 cinemes, aproximadament la meitat de propietat. L’altra part positiva és que aquestes obertures significaran l’augment d’una quarantena de treballadors que se sumaran als 295 actuals que té el grup, amb seu a Girona.

En l’actualitat, Ocine administra 19 complexos, 173 pantalles i 30.000 butaques. “El 2020, el grup preveu arribar a les 200 sales exhibidores entre l’Estat espanyol i el francès”, explica Jordi Agustí, tercera generació familiar. L’empresa, que enguany celebra el 75è aniversari, opera en diverses províncies de l’Estat espanyol, com ara Girona, Barcelona, Tarragona, Almeria, Guipúscoa, Madrid, Navarra, València i Valladolid, i les ciutats de l’Estat francès d’Anglet i Besiers.

Durant l’exercici present, l’empresa -l’única amb capital 100% català o de l’Estat espanyol que disposa de sales exhibidores en un altre estat- ha obert també tres complexos, a Badalona, Almeria i Madrid.

Un dels secrets del creixement d’Ocine, en un moment en què l’audiència a l’Estat està estancada els darrers tres anys entorn els 100 milions de persones que van a veure pel·lícules al cinema, rau en la tecnologia i a enfocar-se en allò que agrada a la gent. “Cal adaptar-se a la situació i ser al costat del client, tant en l’aspecte tecnològic com a oferir el millor servei amb el nostre equip humà”, sentencia Jordi Agustí.

Una de les darreres innovacions ha estat la posada en marxa del nou sistema Dolby Atmos, “un sistema de so que fa que la sensació sigui molt real i directa”, assegura el responsable del grup, que explica que ja fa uns mesos que van incorporant aquesta tecnologia en algunes sales repartides per l’Estat.

Però la innovació del grup no es queda aquí, perquè ve de lluny. Ocine ja va ser pioner quan va posar en diverses sales butaques amb coixí. També va ser la primera i única sala d’art i assaig a Girona i la primera sala equipada amb so Atmos a l’Estat.

L’empresa, de caràcter familiar, va tancar el 2017 amb una audiència de 4,5 milions de persones que han passat per les seves sales. Aquesta activitat va donar una facturació de 34 milions d’euros. La previsió per al present exercici és arribar fins als 38 milions d’euros.

Un dels gèneres que més agrada els clients és el format per a “pel·lícules familiars i infantils”, explica Jordi Agustí, que destaca que “és bona notícia perquè així el públic jove serà consumidor de cine en el futur”.

Ocine és el grup que més pel·lícules en català exhibeix. El responsable de la firma diu, però, que fins que el consum de televisió no augmenti molt en català no hi haurà realment una paritat idiomàtica a la gran pantalla.

En la línia de guanyar audiència s’ha vist que té sentit exhibir certs esdeveniments, com ara òperes i concerts, a les sales, però que, en canvi, les retransmissions esportives en directe han punxat, a part de tenir “una producció cara i complexa”.

0CINE

Facturació
34 M€
Treballadors
295
Any de fundació
1943
Joan Agustí Pujol va fundar Ocine. El seu fill Narcís se’n va fer càrrec el 1965, després del traspàs del fundador. En Jordi, en Joan i l’Esteve són la tercera generació.
l’origen

El cine Núria d’Olot, l’inici

Joan Agustí Pujol, un empresari de la Garrotxa, va obrir el cine Núria d’Olot el 7 de setembre del 1943. Aquesta antiga sala de ball, amb 300 butaques, va tancar 58 anys després. La sorpresa va ser que, els darrers tres dies, les sessions van ser gratuïtes. L’any 1945, l’empresari va invertir capital al cine Ultònia de Girona, que ja tenia 1.400 localitats. Aquí es va consolidar el grup actual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.