Editorial

editorial

L’Econòmic celebra el seu novè aniversari

Barcelona és la tercera ciutat europea més atractiva per als emprenedors

La publicació que teniu a les mans celebra en aquest número el seu novè aniversari. Any rere any, L’Econòmic informa, analitza i tracta en profunditat els aspectes de la vida econòmica i empresarial més rellevants de Catalunya i el món. En aquests nou anys, o el que és el mateix, en els 296 números publicats fins ara, hem explicat la duresa de la crisi econòmica viscuda i també la recuperació i el creixement que s’observa en els darrers temps. Hem parlat de les iniciatives empresarials de moltes pimes, de la manera de vèncer les dificultats de finançament de moltes empreses, mitjanes i grans, d’arreu del país i hem volgut entrar a analitzar els principals sectors d’activitat econòmica de casa nostra. També hem fet entrevistes en profunditat a experts economistes, empresaris i professionals per conèixer de primera mà com funciona el teixit empresarial català. En els darrers cinc anys, hem volgut celebrar aquest aniversari amb tots els lectors, anunciants i amics presentant un ampli reportatge amb les start-ups catalanes que més faran parlar pel seu model de negoci i pel seu enorme potencial de creixement de cara al futur immediat. Enguany, també ho hem fet. I ha estat possible gràcies a l’ajuda d’un grup d’experts, de diversos àmbits, que han proposat les empreses. Després de la votació n’hem escollit deu, hem fet una fotografia de grup i hi hem parlat perquè ens expliquin la seva activitat, com han estat els primers mesos de vida o si han apostat per trucar a la porta d’acceleradores o de plataformes que els ajudin a créixer. Able Human Motion, Badi, Cocunat, Mitiga Solutions, OnaTherapeutics, Psious, Syna Therapeutics, Tropicfeel, Vinylx i Zymvol Biomodeling han estat les start-ups seleccionades.

L’equip de L’Econòmic està orgullós de fer aquest exercici periodístic anual perquè podem veure, any rere any, la vitalitat d’un teixit empresarial sòlid i innovador. Barcelona ja és la tercera ciutat europea més atractiva per als emprenedors i per desenvolupar noves empreses tecnològiques i biotecnològiques. A tall d’exemple, Barcelona va registrar 1.200 start-ups el 2018 i va captar 871 milions d’euros. A més, quan mirem enrere veiem que moltes de les empreses emergents que hem escollit al llarg d’aquests cinc anys han fet passos de gegant. Verse, Anaconda Biomed, Red Points, SocialCar, Holaluz, Akamon, Kantox, Minoryx i Wallapop així ho demostren.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.