Empreses

Ledmotive accelera els projectes de llum intel·ligent

La firma d’il·luminació digital crea espectres de llum a la carta que milloren la salut de les persones

L’empresa ha participat en diverses rondes de finançament

L’empresa barcelonina Ledmotive, una tecnològica d’il·luminació digital que té cura de la millora i la salut de les persones, comença una etapa en què vol reactivar la comercialització de les seves innovacions. Els darrers anys la firma creada pels germans Meritxell i Josep Carreras s’ha concentrat en el desenvolupament del producte, ha consolidat l’estructura empresarial, ha participat en diverses rondes de finançament i ha guanyat premis, com ara el Lux 2019, el més prestigiós del sector en l’àmbit europeu, tot just fa dos mesos.

Ledmotive no és un fabricant de llum led. “Nosaltres controlem de forma espectral els efectes del llum, el color i moltes altres propietats”, explica Meritxell Carreras, directora general de l’empresa, que té 13 treballadors altament especialitzats. “Podem fer llum a la carta, no només fem el to càlid o fred”, insisteix. “Fins i tot podem personalitzar l’espectre”, matisa, fet que permet que el seu resultat final tingui moltes aplicacions, com ara la millora dels pacients dels hospitals, el benestar dels empleats de les oficines exposats llargues hores a llum artificial i veure un quadre en un museu sense que el llum de l’edifici hagi distorsionat el to del color que havia inspirat l’artista.

Ledmotive és una empresa d’alta tecnologia amb projecció internacional. “Creem llum ajustable, versàtil, reproduïble, dinàmica, connectada al món digital i energèticament eficient i sostenible”, repassa la directora general, que va entrar a l’equip el 2013, perquè, en ser economista, tindria com a funció fer el pla de negoci i gestionar les ampliacions de capital. El 2018 va iniciar la comercialització del producte i el 2019 va créixer encara més.

El 2018, l’hospital de la Vall d’Hebron va instal·lar un nou sistema d’il·luminació circadiana amb tecnologia de control espectral de la firma Ledmotive per a la nova unitat de cures intensives (UCI). S’hi van incloure característiques d’il·luminació avançades que connecten dades clíniques amb la seguretat del pacient i una il·luminació òptima. L’any passat va participar en la remodelació lumínica d’una zona de l’UCI de l’hospital Clínic. Enguany s’entrarà en un programa similar a l’hospital del Mar i sobretot a les oficines de l’assessoria britànica ARUP, de Londres, que té més de 24.000 treballadors i s’hi farà un important desplegament de la tecnologia Ledmotive per a una part del seus empleats per millorar la salut, l’estat d’ànim i el rendiment a l’oficina. “Es tracta d’aconseguir la llum del carrer a l’interior del despatx”, assegura Meritxell Carreras.

Ara la firma espera iniciar una nova ronda de finançament. El 2016 es va dur a terme la primera ampliació de capital amb inversors de l’IESE per valor de 280.000 euros. També s’han presentat projectes a Europa en el programa Horizon 2020 i els van guanyar, van ser 1,2 milions d’euros. També van rebre 350.000 euros d’un Neotec del Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI). Amb 1 milió d’euros de facturació prevista, la firma ja ha invertit 3 milions en R+D fins ara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.