Política

La sanitat privada rep amb prudència la intervenció

El sector evita fer declaracions fins a conèixer amb més claredat les directrius

La conselleria rebutja parlar-ne

Trilla diu que la manca de material de protecció per als sanitaris és critica

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, anunciava diumenge que els centres de sanitat privada quedaven a disposició dels titulars de les conselleries de Salut per aconseguir més efectius en la lluita contra el coronavirus. Emparant-se en l’estat d’alarma, se’n podrà disposar “com millor es consideri” i també es podran habilitar per a ús sanitari els locals públics o privats que tinguin les condicions necessàries. A més, demana a qui tingui material sanitari per contenir la pandèmia o capacitat per produir-ne que li ho comuniqui abans de 48 hores.

Ahir, però, ni el sector privat de la sanitat ni el departament de Salut de la Generalitat van voler valorar el decret més enllà d’assegurar que mantenen contactes. I això que la falta de material en molts hospitals és alarmant, com ahir mateix va assegurar el doctor Trilla, que va dir que hi ha material sanitari “en situació una mica crítica o alguns en situació molt crítica”, com els equips de protecció per a sanitaris, dels quals n’hi ha “molt pocs”. Per pal·liar aquesta situació, va explicar que els laboratoris de les universitats catalanes estan buscant el material de protecció de que disposen per posar-lo a disposició dels centres sanitaris i confiava també en que el subministrament se solucioni amb les mesures anunciades diumenge pel govern espanyol.

Tanmateix, per ara el departament no ha anunciat intervencions per poder obtenir material sanitari tot i el decret que permet a la conselleria de gestionar el sistema privat. L’Associació Catalana d’Entitats de Salut afirma que fins que les directrius no siguin “més clares” no farà declaracions i la Unió Catalana d’Hospitals va cedir la veu al departament de Salut de la Generalitat.

LA FRASE

No és un problema de llits, ens cal material de protecció per als sanitaris, la situació és crítica
Antoni Trilla
cap d’epidemiologia Hospital Clínic


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.