Empreses

Capital Cell mou 4 milions fins al març

La plataforma d’inversió en biomedicina ha reeixit en la ronda de finançament per a quatre empreses durant el primer trimestre de l’any

Capital Cell, plataforma d’inversió online especialitzada en biomedicina, ha aixecat 4 milions d’euros d’inversió per a quatre empreses durant el primer trimestre del 2020, una quantitat que ja suposa més d’un terç dels 11,6 milions que va mobilitzar durant l’any 2019.

Això representa un augment del 37% sobre la xifra de l’any passat i confirma que creix l’interès dels fons d’inversió i els inversors habituals per les startups biotecnològiques.

D’ençà que el confinament per la crisi del COVID-19 va començar a afectar Catalunya i Espanya, la plataforma d’inversió ha aconseguit llançar i tancar amb èxit una ronda d’inversió de 560.000 euros, per a l’empresa valenciana de sistema de diagnòstic digital eKuore. Val a dir que durant el mes de març es van esdevenir altres rondes d’inversió en aquest sector, que confirmarien que la inversió en biotecnologia està suportant millor aquesta conjuntura adversa. Així, firmes com Aortyx, Devicare o Ability Pharma han confirmat inversions per un valor superior als 6 milions d’euros.

Com assenyala Daniel Oliver, CEO de Capital Cell, “en un context com l’actual, la importància de la biotecnologia passa de ser estratègica a ser urgent, i es va confirmant com un dels sectors d’inversió més rendible, fins al punt que invertir en biotech ha passat a ser una tendència, més que una activitat reservada als experts.”

La rendibilitat de la inversió en biotecnologia es va incrementar, entre els mesos de febrer i març, a l’índex NASDAQ per a valors tecnològics de la borsa dels Estats Units, alhora que queien els sectors bancari, energètic o immobiliari.

Com afegeix Oliver, “en aquests moments és important invertir en tecnologies que puguin pal·liar la crisi del coronavirus, però la inversió biotecnologia sempre ha estat una juguesca guanyadora, des del punt de vista financer i des del punt de vista de millorar el món.”

D’ençà que fou creada, el 2015, Capital Cell ja ha tancat 44 rondes amb èxit, i compta amb més de 6.500 inversors registrats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.