Empreses

Cellnex ampliarà capital per 4.000 milions d’euros

Destí. Els fons es dedicaran a reforçar els recursos propis per executar projectes de creixement via adquisició a Europa

Cellnex Telecom ha comunicat a la Comisió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) l’acord del Consell d’Administració de realitzar una ampliació de capital amb drets de subscripció preferent, per un import de 4.000 milions d’euros. Els fons procedents d’aquesta ampliació es destinaran a reforçar i augmentar els recursos propis de la companyia per donar suport a l’expansió prevista en l’estratègia de creixement a Europa.

El president de Cellnex, Franco Bernabè, ha destacat el suport del Consell “a una estratègia de creixement sostingut que, en poc més de cinc anys des de la sortida a Borsa, ha portat a la companyia a expandir les seves operacions a vuit països a Europa, multiplicar per quatre la seva mida i ocupar una posició de clar lideratge europeu entre els operadors d’infraestructures de telecomunicacions”. El projecte ha reportat als seus accionistes un retorn de més del 300% des del maig del 2015.

“Reforçar els recursos propis de la companyia, permetrà comptar amb una fortalesa més gran per finançar aquest creixement, al mateix temps que s’analitzen noves oportunitats”, ha explicat Tobias Martínez, conseller delegat de Cellnex. Segons ell, “l’objectiu és consolidar i ampliar la posició en els vuit països en els quals hi som, sense deixar d’estar atents a projectes que poden sorgir en altres mercats europeus”. En aquest sentit, el creixement associat a les infraestructures relacionades amb el desplegament de la 5G serà també en el futur un eix del creixement de l’empresa.

Accions ordinàries.

L’ampliació s’efectuarà a través de l’emissió i posada en circulació d’aproximadament 101,4 milions d’accions ordinàries a un preu de subscripció de 39,45 euros per cada nova acció. El període de subscripció preferent tindrà una durada de quinze dies naturals a partir del dia després que es publiqui l’ampliació de capital en el Butlletí Oficial del Registre Mercantil (Borme), previst per aquest divendres, 24 de juliol. Les accions noves conferiran als seus titulars els mateixos drets polítics i econòmics que les accions ordinàries de Cellnex actualment en circulació.

L’empresa és el principal operador europeu d’infraestructures de telecomunicacions sense fils, amb una cartera projectada de fins al voltant de 61.000 emplaçaments, incloent-hi les previsions de desplegament fins al 2027. El negoci de Cellnex s’estructura en tres grans àrees: serveis per a infraestructures de telecomunicacions, xarxes de difusió audiovisual i serveis de xarxes de seguretat i emergència, i solucions per a la gestió intel·ligent d’infraestructures i serveis urbans (smart cities i Internet de les Coses –IoT–).

Les xifres d’enguany.

La companyia va presentar ahir els resultats corresponents al primer semestre d’enguany, anotant uns ingressos de 723 milions d’euros, un 48% de creixement respecte al mateix període de l’any passat i un ebitda que ha assolit els 527 milions, un 64% més, després de consolidar les adquisicions d’actius efectuades el 2019 a França, Itàlia, Suïssa, Regne Unit, Irlanda i l’Estat espanyol, així com la compra d’Omtel a Portugal, tancada el gener passat.

Tanmateix, el resultat net del primer semestre de l’any va ser negatiu en 43 milions d’euros per l’efecte de les amortitzacions –un 95% més que les efectuades el primer semestre del 2019– i els costos financers –un 23% més respecte el mateix període de l’any passat–, associats al procés d’adquisicions. Des de la companyia expliquen que “aquest escenari és coherent amb la fase de fort creixement que viu Cellnex i per això també s’ha d’esperar que el grup segueixi reflectint un resultat comptable negatiu en els pròxims trimestres”.

A 30 de juny d’enguany, Cellnex contava amb un total de 40.505 emplaçaments operatius, 10.313 a l’Estat espanyol; 10.356 a Itàlia; 9.411 a França; 922 a Holanda; 611 al Regne Unit; 5.272 a Suïssa; 601 a Irlanda; i 3.019 a portugal, als quals se sumen 2.090 nòduls (DAS –sistemes distribuïts d’antena– i small cells). El total d’inversions executades pel grup en el primer semestre de l’any en curs va assolir la xifra de 652 milions d’euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.