Empreses

Referències exclusives per al despatx

Zyx distribueix marques de papereria i d’oficina que sumen 1.000 anys d’història

Tenim més de 1.000 referències de material escolar i objectes de regal
marc vilaseca
fundador de zyx ideas

L’empresa barcelonina Zyx Ideas distribueix des del 1999 objectes de papereria i articles per a oficina i despatx. La peculiaritat és que aquesta empresa de caràcter familiar, que dona feina a cinc treballadors i factura 1 milió d’euros, representa marques especialitzades de molta tradició. “Hem de pensar que l’experiència i trajectòria d’aquestes firmes, la majoria alemanyes i suïsses, sumen més de 1.000 anys d’història”, explica Marc Vilaseca, fundador i propietari de la distribuïdora catalana. Només cal veure l’alemanya Kaweco, que va néixer el 1883 i que el 1908 ja va posar un representant dels seus productes de llibreria a Barcelona.

El responsable de l’empresa catalana assegura que ofereixen als clients un producte exclusiu, de qualitat i ecològic. L’altra peculiaritat és que, en les més de 1.000 referències que distribueix, “en la seva columna vertebral hi ha el disseny”, afirma Marc Vilaseca, per això el material de llibreria serveix tant per a l’estudiant com per al món de l’empresa i, sens dubte, per a aquelles persones que vulguin comprar un objecte per fer un regal.

Zyx Ideas no ven directament al consumidor final, sinó que ho fa a través de papereries distribuïdores, les de barri o centres especialitzats en regal. Una de les peculiaritats de Zyx és oferir la possibilitat de personificar el regal. És a dir, poder posar un logo o el nom de l’empresa en una ploma estilogràfica o altres productes. Això, ho fan les firmes que produeixen, com ara Divine Design, Dux, Coccoina, Brunnen, Ensso, Kaweco, Standardgraph i Zenith, totes representades per la firma catalana.

Zyx Ideas va fer una ampliació de les seves instal·lacions ara fa quatre anys per poder emmagatzemar millor tots els productes. Fonts de l’empresa afirmen que ara durant tres o quatre anys tindrà superfície suficient per guardar tot el material, més de 1.000 referències. Sigui com sigui, si en pics de feina aquest espai no és suficient, llavors es lloguen espais per poder encabir-hi tots els productes. El propietari de Zyx Ideas diu que, tot i les referències més usuals, si hi ha un client que fa una petició que surt d’allò més habitual, la suma de totes les marques que representa podria arribar fins a les 40.000.

Els preus dels objectes, la majoria de disseny, de la distribuïdora barcelonina poden anar dels 2 euros d’un llapis de fusta pintada amb pintura ecològica als 1.000 euros d’una ploma estilogràfica de sèrie limitada amb plomí d’or.

Amb la covid-19, Zyx Ideas s’ha vist afectada perquè alguns del seu clients han hagut de tancar portes. Però ha aprofitat aquest temps per adaptar el catàleg en digital i les comandes també es poden fer de manera digitalitzada. “I hem aprofitat per actualitzar la nostra base de dades”, explica Marc Vilaseca. De setembre a desembre és la millor època tant per a la venda de material escolar com per a tot allò més pensat com a regal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.