Empreses

Frime entra en el negoci de les conserves de tonyina d’alt valor afegit

La companyia catalana comercialitzarà a Europa la marca Dolores del seu soci mexicà Pesca Azteca/PINSA

Frime, l’empresa de venda i processament de tonyina sostenible més gran de l’Estat espanyol i una de les deu que lideren el mercat europeu, obre una nova línia de negoci i entra en el sector de les conserves, amb una inversió de deu milions d’euros.

“Que entréssim en aquesta categoria era un pas natural en la nostra expansió”, afirma Salvador Ramon, president de la companyia i tercera generació de la família que l’ha fet créixer. Ell mateix explica que un dels seus principals socis els ha empés a entrar en el negoci de les conserves. Es tracta del grup mexicà Pesca Azteca/PINSA, el productor més gran de tonyina yellowfin amb certificat MSC del món i, a la vegada, el fabricant més gran de tonyina enllaunada del continent americà.

Frime assumeix la comercialització de la marca Dolores del seu soci per a tota Europa. Tot i això, la firma catalana no competirà en les gammes tradicionals o comuns de tonyina en oli envasada en llaunes i únicament ho farà en productes de valor afegit, que és on Dolores té un pes important.

Per a aquesta nova línia, Frime ha creat un departament comercial específic, conscient però que la implantació de la marca mexicana és un projecte a més llarg termini.

Nova seu mundial.

D’altra banda, la companyia ja està traslladant les seves oficines al nou centre de La Roca, on ubicarà la seva seu mundial. Frime, a més, compta amb instal·lacions a Arenys de Munt, Barcelona (per al producte fresc, semiconserva i els laboratoris d’I+D, que té previst ampliar i modernitzar) i una nau a Mercabarna per a cefalòpodes en semiconserva.

D’altra banda, i com ja va explicar L’Econòmic el mes passat, Frime preveu una inversió de 7 milions d’euros en la construcció d’un magatzem frigorífic a la localitat barcelonina de Castellolí, amb una capacitat per a 800 tones a una temperatura de menys 60 graus –l’únic d’Europa a aquesta temperatura de congelació– i un altre per a 8.000 tones a menys 25 graus. Les obres d’aquest projecte, aprovat fa un mes, començaran el gener del 2023 i es preveu que finalitzin a mitjans del 2024.

D’altra banda, per a l’expansió de Dock to Shop, una nova línia de negoci enfocada tant al canal horeca com al detall a nivell nacional i internacional, Frime acaba d’adquirir unes instal·lacions a Mercabarna de 9.000 metres quadrats, que seran operatives a l’abril de l’any vinent, i en les quals hi invertirà entre 8 i 10 milions d’euros.

La companyia catalana, en contínuo creixement, va operar l’any passat un total de 24.360 tones de tonyina sostenible amb certificat MSC i va inaugurar, el setembre, la primera fase del nou complexe fabril de La Roca, totalment robotitzat, en el qual hi ha fet una inversió de 23 milions d’euros. Aquesta nova nau vallesana li permetrà tancar l’exercici d’enguany amb la comercialització de 38.000 tones de tonyina congelada, a més d’altres 18.000 tones més de producte fresc i refrigerat. Tot plegat, li fa preveure que la facturació al tancament del 2022 se situarà al voltant dels 190 milions d’euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.