Fiscal

Pot aplicar-se exempció si es destina l’import de la venda d’un habitatge propi a la rehabilitació d’un de compartit?

L’exempció per reinversió en habitatge a l’IRPF es refereix als guanys patrimonials derivats de la transmissió de l’habitatge habitual, residència durant, almenys, tres anys.

Cal que l’import total es reinverteixi en l’adquisició d’un nou habitatge habitual en els dos anys següents.

Si la reinversió no es realitza el mateix any de l’alienació, el contribuent ha de fer constar a la declaració de l’impost la intenció de reinvertir-ho.

Quan la reinversió es realitza en un habitatge en construcció s’exigeix que dins d’aquest termini de dos anys l’obra ja hagi finalitzat, però l’exempció és aplicable si dins del termini dels dos anys es realitza la reinversió econòmica (és a dir, el lliurament de sumes al promotor), encara que l’adquisició jurídica (la recepció de l’habitatge) es produeixi més tard. Això sí, la construcció ha de finalitzar en quatre anys.

L’exempció del guany patrimonial al consultant s’aplica de manera proporcional a la part de l’import obtingut per la venda de l’habitatge habitual transmès dins del termini reglamentari que sigui reinvertida en la rehabilitació del 50% del seu nou habitatge habitual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.