Societat

Un de cada quatre alumnes de quart d’ESO fa servir el mòbil més de tres hores al dia

Un estudi de la Diputació de Barcelona conclou que el 41% dels adolescents admet desatendre les seves obligacions per l’ús de pantalles

Tot i que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana no passar més de dues hores diàries utilitzant pantalles, aquesta pauta no es compleix entre els adolescents. Un de cada tres estudiants de quart d’ESO de la província de Barcelona, el 36%, utilitza el mòbil més de tres hores al dia. Així es desprèn de l’enquesta d’hàbits de salut que la Diputació de Barcelona duu a terme cada any i que avui presenta en el marc de l’Smart City Expo World Congress. L’estudi també conclou que un de cada quatre joves, el 24%, juga a videojocs més de dues hores diàries, i que el 34% hi juga entre una i dues hores cada dia. Pel que fa a la visualització de continguts en línia, el 40% hi dedica entre una i dues hores diàries, i el 26% més de dues hores. A banda, el 41,3% dels adolescents enquestats reconeix que en algun moment desatén les seves obligacions per connectar-se a Internet i un 45,4% admet que sovint passa més temps fent servir Internet que amb els amics. A més, un de cada cinc joves admet que en determinats moments prefereix Internet que fer esport.

Aquest és el primer cop que la Diputació incorpora el consum de pantalles en l’enquesta d’hàbits de salut que elabora des de 2015 i en la qual hi participen 30.650 estudiants de centres de 90 municipis de la província.

En els darrers anys l’ús de les pantalles ha augmentat de forma significativa. En el curs 2015-2016, un 36% dels nois i un 4% de les noies de quart d’ESO jugava a videojocs en dies laborables. Actualment aquests percentatges arriben al 51% i a l’11% respectivament. També ha crescut l’ús diari de xarxes socials. El 62% dels nois i el 77% de les noies les utilitzen de dilluns a divendres, el que suposa un creixement de 20 i 13 punts percentuals, respectivament, respecte al curs 2015-2017.

Encara més notable és el creixement de les xarxes socials en cap de setmana, on la seva utilització s’ha duplicat respecte a fa set anys en ambdós sexes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.