Educació

BARCELONA

El Consell Escolar debat l’ús dels mòbils a les escoles i els instituts

El Consell Escolar, l’òrgan consultiu en les polítiques educatives de la Generalitat, es va reunir ahir en un ple específic per debatre l’ús del mòbil a les escoles i instituts. Segons recull l’ACN, el Departament d’Educació ja tenia previst engegar aquest curs un debat sobre el mòbil a les escoles, però en les últimes setmanes milers de famílies s’han unit a través de WhatsApp i Telegram per demanar que els adolescents no tinguin telèfon abans dels 16 anys. La reivindicació ha cristal·litzat en la iniciativa Adolescència lliure de mòbil, amb desenes d’associacions de famílies d’alumnes (AFA) implicades.

El Consell Escolar de Catalunya va engegar fa uns dies un procés participatiu per recollir l’opinió de docents, famílies i alumnes d’arreu del territori sobre la presència que ha de tenir el telèfon mòbil a les escoles i als instituts; un debat que té previst culminar a final d’any amb un informe que aquest òrgan consultiu presentarà al Departament d’Educació. S’espera que aquest criteri marc es faci públic durant les primeres setmanes del 2024, segons va avançar la conselleria fa uns dies. Durant els mesos següents, els centres impulsaran un debat amb les famílies per regular l’ús del mòbil d’acord amb el marc establert i que el curs que ve tots els centres hagin enllestit aquests treballs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.