PALAFRUGELL (Baix Empordà)

47es Festes de Primavera - Carroussel Costa Brava

La fàbrica de fer carrosses

Després de molt de temps d'haver d'estar en locals a precari, o en una nau municipal de capacitat insuficient, sembla que des del 2006 els carrossaires han trobat l'estabilitat per construir les seves obres mòbils. Estan en una àmplia nau al costat de l'escorxador municipal, cedida per l'Ajuntament de Palafrugell, força ben condicionada quant a equipaments i espai. En aquesta fàbrica de fer carrosses, des de fa uns tres mesos, hi conviuen set colles que es presenten a l'apartat de carrosses inèdites, treballant als vespres i les nit en les primeres setmanes, i amb plena intensitat els últims quinze dies. S'hi pot veure un important nombre de persones de diferents oficis i classes socials agrupades i estructurades en colles, que van donant forma al que és la seva carrossa, que desfilarà després, el dia 31 de maig, en el Carroussel Costa Brava.

Aquest any les set colles que hi prendran part amb noves propostes imaginatives són: Garnatxa (1980) Disbauxa medieval»; Imaginació (1991) Valkur i el mar de la Imaginació; Júniors (1995) 15 anys envoltats de fantasmes; Dàlmates (2003) Palaboy; Garoina (2005) Attac k l'art, E.K. Sí (2009)Elfo's i Pessigolla (2009) Studio 54.

Val a dir que també hi haurà deu carrosses en l'apartat de no inèdites, així com vuit comparses, totes provinent de poblacions de comarques com ara el Baix Empordà, la Garrotxa, el Pla de l'Estany, el Maresme, la Selva i el Vallès Oriental, a més de les carrosses d'animació que, com sempre, estaran encapçalades per la Tustarrada.

J. BOFILL



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.