Laboral

Podria resumir el nou contracte de foment de la contractació indefinida?

En l'anterior article es feia referència a la llei 35/2010, de 17 de setembre, de reforma del mercat de treball, en què s'ampliava a col·lectius susceptibles de formalitzar aquest tipus de relacions. Seguidament ampliem més supòsits.

Encadenament de contractes: pels contractes temporals que se subscriguin a partir del 18-6-2010, data d'entrada en vigor del RDL, els treballadors que en un període de trenta mesos haguessin estat contractats durant un termini superior a vint-i-quatre mesos, amb o sense solució de continuïtat, ja sigui pel mateix lloc o un altre en la mateixa empresa o grup d'empreses (igualment aquest esment la introdueix el RDL) mitjançant dos o més contractes temporals, sigui directament o a través de la seva posada a disposició per empreses de treball temporal, amb les mateixes o diferents modalitats contractuals de durada determinada, adquiriran la condició de treballadors fixos.

Aquesta regla també serà d'aplicació quan es produeixin supòsits de successió o subrogació empresarial i quan l'encadenament contractual es produeixi en l'àmbit de les contractacions efectuades per les administracions públiques.

Modificacions en l'extinció del contracte de treball:

1.- Es redueix el preavís, en cas d'acomiadament objectiu, de 30 a 15 dies.

2.- Es precisa, si bé es troba a faltar un desenvolupament més concret, el contingut de les causes de l'acomiadament individual o col·lectiu per causes econòmiques, tècniques, organitzatives i de producció. Pel que fa a les econòmiques, concorrerà causa quan se'n desprengui una situació negativa de la qual es dedueixi mínimament la raonabilitat de la decisió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.