Laboral

L'administrador d'una societat, en quins casos està obligat a donar-se d'alta en la Seguretat Social? Pot una persona jubilada ser administradora d'una societat?

Tipus d'administrador. Respecte de la situació de l'administrador amb relació a la Seguretat Social, es poden distingir les situacions següents:

-Administradors actius o consellers executius: Aquest tipus d'administrador és el que assumeix efectivament les funcions de direcció, execució, gestió i representació de la societat. Dintre d'aquesta figura s'inclouen l'administrador únic, l'administrador mancomunat o solidari, i potser el més conegut, el conseller delegat.

La llei preveu la seva inclusió en els diferents règims de la Seguretat Social atenent al criteri del control efectiu de la societat. Poden, segons el cas, acollir-se al règim general o a l'especial de treballadors autònoms.

-Administradors passius o consellers no executius: És a dir, els administradors l'activitat dels quals consisteix a participar en les reunions del consell d'administració de la societat, tenint una funció merament consultiva, a diferència de la figura del conseller delegat o de la de la comissió executiva, que exerciran la funció d'administradors actius de la societat.

En aquests casos, l'administrador no ha d'estar necessàriament donat d'alta a la Seguretat Social, sempre que hi hagi una altra persona que faci les funcions de gestió, direcció i representació de la societat, que pot ser, bé altre administrador o bé un gerent, ja que atès el caràcter de persona jurídica de la societat, sempre hi ha d'haver algú que faci aquestes funcions.

L'administrador d'una societat pot no estar donat d'alta en el sistema de la Seguretat Social, sempre que es tracti d'un administrador passiu o conseller no executiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.