Laboral

Som una empresa que per la conjuntura econòmica actual hem hagut de reduir un 50% la plantilla. Com hem de reorganitzar en l'àmbit intern les funcions i responsabilitats dels treballadors?

Per implementar un procés de reorganització és important i bàsic que l'empresa dibuixi les seves línies estratègiques per identificar els objectius que cal assolir en un futur. Aquesta reflexió ens permetrà partir de la realitat actual i conèixer les possibles necessitats. De segur que actualment teniu alguns llocs de treball que no estan alineats amb els futurs escenaris que planteja el negoci. Possiblement trobarem posicions i funcions que es dupliquen, persones que assoleixen més responsabilitats, etc. Una acurada anàlisi a partir d'un projecte de descripció de llocs esdevé clau per aclarir responsabilitats i millorar la qualitat laboral dels treballadors.

El procediment consisteix a descriure cada lloc de treball a partir de la informació facilitada per l'ocupant actual. És un procés ascendent en què cada col·laborador informa de la seva missió, funcions, responsabilitats, experiència, formació, habilitats i competències requerides. Aquesta informació ens permet treballar en la reorganització interna i obtenir finalment l'inventari de llocs de treball de l'empresa.

Un procés de descripció de llocs aporta no solament la redistribució de tasques i funcions, també optimitza la gestió interna a diferents nivells. Permet saber quin perfil professional es necessita en cada posició, analitzar l'ajust de la persona al seu lloc amb l'objectiu d'identificar necessitats formatives i/o desenvolupament professional, definir l'estructura salarial i la política retributiva, dissenyar plans de carreres i successió, etc.

En conclusió, suposa la base i l'eina bàsica per a la gestió dels recursos humans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.