Laboral

Els metges es podran jubilar i, a més, també podran exercir la seva professió?

Una recent ordre ministerial preveia impedir als metges compatibilitzar els treballs privats amb el cobrament de la pensió per jubilació. El Consell General de Col·legis de Metges (CGCOM) va reclamar que es mantingués la compatibilitat, i el Ministeri de Treball ha publicat una rectificació sobre l'Ordre TIN/1362/2011, de 23 de maig, en què s'estableix que la incompatibilitat entre la pensió de jubilació de la Seguretat Social i l'exercici d'una activitat laboral per al pensionista no afecta no només els que a data 1 de juliol del 2011 estiguessin jubilats de l'activitat per compte d'altri, com estava establert, sinó també aquells que a data 1 de juliol del 2011 ja haguessin complert els 65 anys d'edat.

En aquest sentit, la correcció publicada en el Butlletí Oficial de l'Estat, es corregeix de manera que estipula “…amb l'anterioritat a la data d'entrada en vigor d'aquesta ordre, així com per als qui en la citada data hagessin ja complert els 65 anys d'edat”.

Això suposa que aquells doctors que compleixin els 65 anys d'edat abans de l'1 de juliol d'aquest any, que no cotitzin al RETA (Registre Especial de Treballadors Autònoms) i que estiguin pensant a jubilar-se de la seva activitat per compte d'altri i continuar amb la consulta privada i no tinguin termini per fer-ho, passat l'1 de juliol del 2011 es podran jubilar de la seva activitat per compte d'altri i continuar amb la seva activitat professional privada, segons interpreta el Consell de Metges d'Espanya, sense incórrer en cap incompatibilitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.