Empreses

Premis que serveixen per fer bonic

L'oferta formativa en matèria multimèdia és bona, però ni tan sols destacar-hi no assegura una sortida professional

Gerard Inglés és un jove lleidatà que estava acabant els seus estudis d'enginyeria multimèdia a La Salle de Barcelona quan es va animar a desenvolupar un joc per al certamen que convoca l'hospital nord-americà Saint Jude de Memphis. El concurs Global Ehealth Challenge està adreçat a universitaris d'arreu del món i els repta a crear noves aplicacions multimèdia per a infants menors de deu anys. Malgrat que diu que el que a ell el motivava era el projecte de final de carrera -un curtmetratge interactiu-: “Hi vaig presentar una aplicació que ajuda els nens a agafar bons hàbits alimentaris mentre juguen.” Va guanyar i, a més, el segon premi també va volar cap a Catalunya, ja que se'l va endur Enric Macias, també estudiant de La Salle.

Això passava ara fa un any i quan a Gerard Inglés se li pregunta quines conseqüències va tenir aquell reconeixement respon taxativament: “Poca cosa.”

Tret de veure el seu nom als mitjans els dies posteriors a la concessió del guardó, poca recompensa més n'ha tret, i s'equivoca qui es pensi que les empreses més importants del sector i els petits estudis s'han barallat per fitxar un jove valor. “Potser sí que a Catalunya la indústria té pes i s'està potenciant, però jo no veig que ens vinguin al darrere.”

El jove lleidatà espera que la sort li canviï quan acabi el màster en multimèdia que estudia aquest any a La Salle.

Aquest màster, pel qual també ha passat Enric Macias, el coordina Òscar Garcia, que fa un discurs més optimista que el del seu premiat alumne. Per Garcia, els estudis en multimèdia de La Salle (juntament amb el màster que imparteix a la Universitat Pompeu Fabra) són excel·lents eines formatives i assenyala, en relació amb el que ell coordina: “Hi treballem des de l'any 1996, i si el títol no s'ha mort és perquè la gent ve i, si ve, és perquè quan acaba troba feina”, tot i que hi afegeix: “Una altra cosa és que es remuneri meravellosament bé.”

Òscar Garcia explica, a més, que “aquest sector no està patint el que sí que pateixen altres enginyeries”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.