Laboral

Hi ha alguna ajuda a la contractació per a les pimes?

Normalment no hi ha ajudes específiques per a les pimes. En una conjuntura com l'actual, la creació de llocs de treball és complicada però esdevé molt més difícil per a les petites empreses (menys de 50 treballadors) i realment requereix d'un sobreesforç en el cas de les microempreses (menys de 10 treballadors). Per altra banda, però, se sap que són les pimes les que generaran els llocs de treball que ens permetran sortir de la crisi. En el sector privat, l'any 2009 les pimes ocupaven 1,5 milions de treballadors respecte de les 720.000 que ocupaven les grans empreses. Només les micro i més petites empreses ocupaven, totes soles, més d'un milió de persones.

Ara bé, fa pocs dies s'ha publicat al DOGC la convocatòria per l'any 2011 per a la concessió d'ajuts plurianuals a empreses amb menys de 25 treballadors per al foment de la contractació de persones desocupades. Es tracta d'una subvenció directa a empreses de qualsevol sector que tinguin menys de 25 treballadors per fer front a necessitats puntuals de la producció. La durada del contracte subvencionable no pot ser inferior a un mes ni superior a tres mesos. Pimec valora positivament la mesura, i espera que sigui un precedent per a una nova política d'ajudes que premiï positivament les pimes. Ara bé, Pimec adverteix que el termini de presentació de les sol·licituds és molt curt, només fins al 30 de novembre, i recorda que el seu departament de formació i recursos humans pot ajudar les pimes en aquest tràmit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.