Laboral

Quan l'actuació dels piquets es converteix en il·legal i puc procedir a denunciar-la davant l'autoritat policial?

Els piquets són grups de treballadors que fan vaga i que fan una funció informativa, de propaganda, persuasió i pressió de la resta de treballadors perquè s'afegeixin a la protesta. Aquestes activitats integren el dret de vaga i, per tant, s'han de respectar. El piquet és il·legal quan tracta d'impedir el lliure exercici del dret al treball utilitzant tècniques coactives, intimidadores, violentes o amenaçadores.

Per tant, la participació en els piquets d'empleats de la pròpia empresa, secundant les seves finalitats, pot ser objecte de responsabilitat penal, i també laboral si els fets es produeixen amb una actitud violenta.

S'entén així quan s'imposa la força física o es coaccionen psicològicament els empleats que volen treballar, mitjançant amenaces o insults.

Evidentment, està prohibit causar desperfectes en les instal·lacions de l'empresa o en els vehicles dels treballadors, i impedir l'entrada a les instal·lacions als treballadors, clients o proveïdors. També cal tenir present que fer fotografies o filmacions als piquets que estan duent a terme una activitat informativa dins de la legalitat lesiona el dret fonamental a la llibertat sindical i la vaga.

La comunicació de les possibles incidències es pot fer trucant els Mossos d'Esquadra mitjançant el canal habitual d'emergències al número de telèfon 112, o bé les empreses sòcies de la Pimec poden posar-se en contacte amb nosaltres al telèfon 902 496 450, ja que la Pimec té un canal de comunicació directe per coordinar amb la Subdirecció Operativa de la Policia les incidències que hi pugui haver d'una manera àgil i efectiva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.