Societat

Puig creu que amb els Mossos n'hi havia prou per garantir la seguretat de la cimera del BCE

El conseller subratlla la “important” presència d'efectius espanyols en el dispositiu policial per imposició del ministeri de l'Interior

Assegura que ha intentat “des del principi” no buscar “cap tipus de conflicte ni de confrontació amb l'Estat”

La cimera del BCE a Barcelona ha anat com una seda gràcies a una presència extraordinària d'agents policials al carrer. Tot i això, el conseller d'Interior, Felip Puig, ha assegurat aquest divendres que amb els Mossos i Guàrdia Urbana ja n'hi hauria hagut prou, davant la “important” presència dels cossos de seguretat espanyols en el dispositiu policial.

En declaracions a RAC1, Puig no ha amagat que ha calgut un “equilibri complex” amb el ministeri d'Interior, que des del primer moment ja va anunciar a la Generalitat que hi hauria membres dels seus cossos de seguretat vetllant per la cimera.

Però delimitar aquest dispositiu al cossos catalans hauria suposat un conflicte institucional, pel que es desprèn de les paraules del conseller. “L'Estat des del primer moment ens va comunicar que volia prendre una determinació”, ha assegurat Puig, que ha afegit: “Suposo que el fet que hi hagués un nou govern que vol mostrar un canvi en relació a segons quines polítiques” va comportar que “la protecció de les personalitats i de determinats edificis anés a càrrec de les forces de seguretat de l'Estat”.

En tot cas, Puig no ha amagat que en l'organització del dispositiu ha intentat “des del principi” no buscar “cap tipus de conflicte ni de confrontació amb l'Estat”. I no sembla haver estat fàcil: “Ha estat un equilibri complex resolt d'una manera adequada. La seguretat ciutadana ha anat a càrrec de la Generalitat i l'Estat ha decidit enviar un nombre important d'efectius per protegir les personalitats i els dos edificis on es feia la cimera”.

Més enllà de la polèmica, o potser aprofundint-hi, Puig ha destacat la bona feina que han fet els cossos policials catalans al carrer per garantir l'ordre públic: “Si el dilema era Barcelona rosa de foc o una ciutat raonablement segura, es va aconseguir el resultat buscat. Els mossos d'esquadra que hi havia al carrer eren els necessaris per garantir l'ordre públic”.

El dispositiu necessari, segons el mateix conseller, ha costat a la Generalitat prop de mig milió d'euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.