Laboral

Podria destacar alguns aspectes d'interès de la reforma laboral recentment publicada en el BOE?

L'11 de febrer passat es va publicar en el BOE el reial decret llei 3/2012, de mesures urgents per a la reforma del mercat laboral, vigent a partir de l'endemà de la seva publicació.

El primer capítol tracta diverses mesures per afavorir l'ocupació. L'eix fonamental és el reconeixement de la formació com a dret individual. L'objectiu és potenciar la formació continuada dels treballadors i especialment la dels joves. El reial decret estableix el dret dels treballadors a la formació dirigida a l'adaptació als seus llocs de treball. També es crea un compte de formació per desenvolupar reglamentàriament, en què es recollirà la formació rebuda pel treballador al llarg de la seva vida laboral i es reconeix en els centres i entitats de formació la possibilitat de participar en el sistema de formació professional per a l'ocupació.

En el segon capítol, s'hi inclouen mesures per afavorir col·lectius, com el jovent, que especialment és víctima de la crisi econòmica. En aquest capítol hi destaquen els canvis en la contractació a temps parcial, el treball a distància, el contracte per a la formació i l'aprenentatge i, sobretot, el nou contracte indefinit i a temps complet de suport a emprenedors, amb un període de prova d'un any que estableix incentius fiscals i reduccions en els costos de la Seguretat Social. En aquest cas l'objectiu és estimular la contractació indefinida per part d'autònoms i de pimes de persones joves o amb dificultat especial per trobar feina. A més dels canvis en matèria de contractació, s'hi inclouen bonificacions en la Seguretat Social en el cas de transformar contractes en pràctiques, de relleu o de substitució en contractes indefinits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.