Laboral

Quins són els principals canvis de la llei 3/2012 de mesures urgents per la reforma del mercat laboral?

-Acomiadament objectiu:

1. Per causes econòmiques: que es donin pèrdues o disminució persistent del nivell de vendes. Hi ha disminució persistent si durant els últims tres trimestres consecutius el nivell de vendes és inferior al registrat en els mateixos trimestres de l'any anterior. Indemnització de 20 dies de salari per any treballat amb un límit de 12 mesos.

2. Per absentisme: cal un absentisme del 20% de les jornades hàbils en dos mesos consecutius i que hi hagi un absentisme del treballador d'un 5% en l'últim any. O bé un absentisme superior al 25% en 4 mesos discontinus en el període d'un any. En els dos casos: indemnització de 20 dies de salari per any treballat amb un límit de 12 mesos.

-Acomiadament disciplinari: es calcula la indemnització arrodonint al mes tant en el tram dels 45 dies com en el tram dels 33.

-Fogasa: serà qui abonarà directament al treballador una part de la indemnització en quantitat equivalent de 8 dies de salari (40%), amb el límit del doble del SMI diari (49'78 euros). La empresa ja no ha de pagar el 100% de la indemnització i llavors recuperar la quantitat al Fogasa.

-Modificació llei d'IRPF: les indemnitzacions per acomiadament acordades en virtut de conveni, pacte o contracte entre treballador i empresari estan subjectes a tributació i tributaran a efectes d'IRPF. No serà així si hi ha conciliació davant el CMAC.

-Concatenació de contractes: es manté la suspensió del art. 15.5 ET, que fa referència als treballadors que en un període de 30 mesos hagin estat contractats durant un termini superior a 24 mesos, adquiriran la condició de fixes. Queda exclòs el còmput entre el 31-8-11 i el 31-12-12.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.