Laboral

Tinc una empresa petita i voldria contractar un treballador, però he sentit que han desaparegut la majoria de bonificacions a la contractació. Quines opcions tinc, per estalviar costos?

La publicació del reial decret llei 20/2012, del 13 de juliol, de mesures per garantir l'estabilitat pressupostària i de foment de la competitivitat, ha comportat l'eliminació de la majoria de bonificacions a la contractació que hi havia. Malgrat això, el contracte de suport als emprenedors, fruit de l'última reforma laboral, pot ser una bona via per a la contractació. Aquest nou model de contractació es pot aplicar en les organitzacions que tinguin plantilles inferiors a 50 treballadors. En el cas que el treballador sigui menor de 30 anys i sigui el primer contractat per l'empresa, tindrà dret a una deducció de 3.000 euros de la quota íntegra. A banda d'això, aquest contracte té algunes particularitats, però en general s'hi apliquen els fonaments de l'Estatut dels Treballadors i dels convenis col·lectius. D'aquesta manera, la gestió d'hores extraordinàries i complementàries té les limitacions habituals previstes en les lleis generals, però amb un període de prova d'un any de durada. Tampoc no es limita l'edat de les persones contractades, tot i que sí que es tracta d'impulsar la contractació estable de joves i de desocupats de llarga durada. En altres paraules, hi ha incentius diferenciats segons si contractem persones en situació d'atur de 18 a 30 anys o desocupats de llarga durada a partir dels 45, i que es concreten, bàsicament: 1) en el cas de contractar desocupats que estiguin cobrant l'atur, l'empresa podrà aplicar una deducció equivalent al 50% de la prestació que el treballador tingui pendent en el moment de la contractació; 2) en contractar joves de 16 a 30 anys, o de més de 45 que hagin estat a l'atur dotze dels divuit mesos previs a la contractació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.