Opinió

Si no els pots vèncer

Fes-te polític! Ja ho sé, ja ho sé, no és plat de gust per ningú dedicar-se a la política en un moment com l'actual, bé, potser excepte per als polítics que en viuen. Però no hi ha cap més opció. No podem seguir queixant-nos de la classe política sense fer quelcom. No podem dir que alguns són bons i decents. I amb les noves lleis ni tan sols podem fer partits polítics.

Només queda afiliar-se als dos grans partits i canviar-los des de dins. Entrant-hi i denunciant-ne la corrupció, les mentides, les males pràctiques, i tot el que veiem des de fa anys, ara amb molta més claredat i intensitat.

És un fet que els polítics actuen amb total impunitat. I cada vegada és més clar que no pensen en el bé de la població. L'increment del deute i el dèficit estan cada vegada més clarament destinats a finançar el seu espoli. No hi ha reduccions d'alts càrrecs, ni de prebendes, ni de despeses ineficients relacionades normalment amb mantenir una xarxa de persones controlades per la por de perdre el que tenen.

Els partits usen els diners de tots nosaltres contra tots nosaltres. Tenen impunitat absoluta. Es perdonen els delictes de qualsevol tipus, creen lleis a la seva mida i ja ni es molesten a dissimular.

Van a pit descobert deixant clar que afavoreixen empreses que després els contractaran, que es protegeixen uns a uns altres, que són indultats sense cap tipus de vergonya, i fins i tot que qüestionen la separació de poders qüestionant els jutges que no són de la seva corda o no els segueixen el joc.

Vaig créixer al País Basc, on vaig viure el problema del radicalisme polític i el terrorisme de prop. Un dels principals impactes d'aquest efecte era econòmic. Les empreses perdien la confiança, existia por a invertir en la regió, i molta gent acabava marxant.

En tot el país el terrorisme era considerat el principal problema per part dels ciutadans. Avui els polítics ocupen aquest deshonrós lloc, sense que els importi un rave aquest fet, i aquesta vegada amb un avantatge sorprenent sobre el següent tema de preocupació.

Així que mentre els que han creat el problema estiguin al comandament no ens en sortirem. Ara mateix s'estan dedicant a ocultar les seves petjades, a tirar la culpa a uns altres i a acabar el treball de robar aprofitant la situació de caos i falta de recursos de molts, mentre culpen de tot a la població. No hi ha altra solució possible. Creguin-me. Si no els pots vèncer, uneix-t'hi. Facin-se tots polítics.

Afiliïn-se a partits majoritaris, sigui quin sigui al seu territori. Vagin a les reunions. Assumeixin llocs de responsabilitat. I si us plau, des de dins comencin a fer la neteja que ells no faran. Si no ho fan no tindran dret de queixar-se. La culpa serà totalment nostra realment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.